Kako menopauza ne utječe na žene?
foto: BigStock

Žene nakon 51. rođendana očajavaju: Muškarci nas više ne vide

Autor: • 24. 10. 2014. • Zdravlje11235 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Opsežno istraživanje provedeno na 2000 ispitanica pokazuje da veliki dio žena osjeća pomanjkanje muške pozornosti nakon što zakorači u 51. godinu života. Neke su čak priznale kako se osjećaju nevidljivima. Uz to, prijavile su nestanak samopouzdanja povezanog s pojavom sjedina, nošenjem naočala, a tvrde da im je čak teško pronaći i modernu odjeću.

Čak su dvije trećine žena starijih od 45 godina rekle kako ih muškarci uopće ne primjećuju nakon što uđu u prostoriji, dok je svaka druga rekla kako osjeća da je negativno prosuđivana zbog svojih godina.Istraživanje je provela britanska tvrtka  A.Vogel, specijalizirana za proizvodnju biljnih lijekova, čija savjetnica za zdravlje Eileen Durward upozorava na drastičan pad samopoštovanja među ženama koje ulaze u drugu polovicu života. „One nisu nevidljive, a nisu ni njihove brige nevidljive. One su motor svojih obitelji, vode karijere, brinu se za stare i bolesne, odgajaju djecu. Uz to nose se problemima menopauze i trebaju društvenu potporu, a ne ignoriranje.“

15 posto ispitanica starijih od 45 kažu da imaju visoku razinu samopouzdanja

50 posto ih tvrdi da nemaju samopouzdanja, najčešće zbog tjelesnih promjena

više od 50 posto ih se osjeća ugroženo u prisustvu mlađih žena

Ključne riječi Sve o temi:


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.