Prati nas

Promo

Počinje šansonjerski Advent na Zrinjevcu

Posebno mjesto u ovogodišnjem glazbenom programu imaju šansonjeri. U sklopu petodnevnog događanja nastupit će najpoznatija imena domaće šansone kao što su Ibrica Jusić, Hrvoje Hegedušić, Kostadinka Velkovska i Jasna Bilušić.

Objavljeno

|

foto: Advent na Zrinjevcu, PR

Zagrebački Zrinjevac će u subotu 29. studenog ponovo zasjati u čudesnom adventskom ruhu. U sklopu projekta Advent na Zrinjevcu Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija i ove godine pripremaju nezaboravnu zabavu uz bajkovitu blagdansku atmosferu.  Zabavni program počinje  u 18 sati, dok će službeni dio otvaranja s paljenjem lampica početi u 19 sati i 30 minuta. Prodajne kućice na Zrinjevcu će biti otvorene već od 12 sati.

Paljenju adventskih lampica prethodit će izvedbe prigodnih duhovnih i božićnih pjesama zbora Sveti Duh. Za blagdansku atmosferu u rockabilly maniri pobrinut će se Acoustic Mojo, a nastavak večeri će se odvijati uz jazz standarde grupe Marta’s.

Čak 39 kućica će ovog adventa na Zrinjevcu nuditi proizvode poznatih domaćih obrta i renomiranih tvrtki. Drveni ukrasi, igračke,suveniri, prirodna kozmetika, svijeće i drugi prigodni pokloni samo su dio blagdanske ponude. Za atmosferu obilja i bogatu trpezu ponudom tradicionalnih, ali i egzotičnih jela pobrinut će se poznati zagrebački ugostitelji Okrugljak, Vivat, Bonita, Sushi bar, Sora, Stara Preša, Zagrebački plavi i Zagrebačka frajla, dok su za slatki dio blagdanske priče zaduženi Choco bar i In Stilista. Uz tradicionalne blagdanske gastro delicija nuditi će se zanimljiv izbor pjenušaca, rakija, prirodnih sokova i vina. Premijerno ove godine Zagrebačka će pivovara, upotpuniti adventski ugođaj na Zrinjevcu ekskluzivno pripremljenim Božićnim kuhanim pivom, dok će se za ljubitelje bezalkoholnih toplih napitaka pobrinuti Franckova kuća čaja. Naravno, sve to uz prigodni glazbeni program sastavljen od pomno biranih božićnih klasika, hitova i evergreena te nastupa domaćih bendova i izvođača.

Posebno mjesto u ovogodišnjem glazbenom programu imaju šansonjeri. Povodom pedesete godišnjice prve zagrebačke večeri šansone od 8. do 12. prosinca će se održavati manifestacija Šansone na Zrinjevcu. koju sponzoriraju Franck čajevi. U sklopu petodnevnog događanja nastupit će najpoznatija imena domaće šansone kao što su Ibrica Jusić, Hrvoje Hegedušić, Kostadinka Velkovska i Jasna Bilušić.

Radno vrijeme Adventa na Zrinjevcu je svakodnevno od 12 sati, a vikendima od 10 sati, dok glazbeni program s koncertima radnim danom počinje od 18 sati, a vikendima od 11 do 13 te od 20 sati.

.

Promo

Danas počinje 3. Festival svjetla Zagreb

Počinje 3. Festival svjetla Zagreb. Tunel Grič će tako postati čarobna šuma, kula Lotrščak svjetionik koji poziva sve da ga posjete, a na Vrazovu šetalištu niknut će svjetleće proljetno cvijeće. U organizaciju se ove godine, uz cijeli niz kulturnih institucija te javnih i gradskih službi, uključila i Zagrebačka nadbiskupija, pa je prvi put osvijetljena i jedna crkva, i to svete Katarine.

Objavljeno

|

Do kada traje Festival svjetla?

Treću godinu zaredom na zagrebačkom Gornjem gradu održava se Festival svjetla. Tunel Grič će tako postati čarobna šuma, kula Lotrščak svjetionik koji poziva sve da ga posjete, a na Vrazovu šetalištu niknut će svjetleće proljetno cvijeće.

“Zbog velikog interesa festival smo ove godine odlučili produljiti za jedan dan. Tijekom četiri dana prošlogodišnjeg događanja zabilježeno je 31 posto više dolazaka i 46 posto više noćenja u Zagrebu nego godinu prije, odnosno 10.876 dolazaka i 21.908 noćenja. Mnogo posjetitelja očekujemo i ove godine”, kaže direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld.

U organizaciju se ove godine, uz cijeli niz kulturnih institucija te javnih i gradskih službi, uključila i Zagrebačka nadbiskupija, pa je prvi put osvijetljena i jedna crkva, i to svete Katarine.

“Vitraji koji inače stoje unutar crkve sad će se projicirati na pročelju”, objašnjava Bienenfeld.

Sve o ovogodišnjem festivalu kao i mapu svih lokacija, možete pronaći na www.festivalsvjetlazagreb.hr.

Nastavi čitati