Prati nas

Kuhinja

Juha od muškatne tikve

Žute, crvene, velike ili male, buče su idealna namirnica za pripremanje raznih juha, variva, složenaca, kolača ili marmelada jer sadrže veliki udio vode, a malo masnoće. Koštice su kao stvorene za grickanje dok je ulje jako cijenjeno u kuhinji za pripremu salata.

Objavljeno

|

Kako se kuha muškatna tikva?
foto: BigStock

Uz kestene, buče su još jedan od simbola jeseni. Žute, crvene, velike ili male, buče su idealna namirnica za pripremanje raznih juha, variva, složenaca, kolača ili marmelada jer sadrže veliki udio vode, a malo masnoće. Koštice su kao stvorene za grickanje dok je ulje jako cijenjeno u kuhinji za pripremu salata. Evo kako ovu tikvu priprema Hrvoje, vlasnik kulinarskog portala Kuzinavanje.com.

Sastojci

1 glavica luka
500 g svježe muškatne (butternut) tikve
2 mrkve
3 krumpira strednje veličine
4 žlice maslinovog ulja
50 g sjemenki buče
sol
2 žlice bučinog ulja
100 ml vrhnja za kuhanje

Recepti od buče

foto: Kuzinavanje.com

Priprema

Luk, mrkvu, krumpire i tikvu očistiti i narezati na krupnije komade. Na dobro zagrijanom maslinovom ulju pržiti luk uz dodatak bućinih sjemenki. kad luk omekša dodati mrkvu i krumpir, popržiti, a zatim dodati tikvu. Začiniti sa malo soli i zaliti sa 1 1/2 litrom vode. Promiješati, poklopiti i pustiti da zakuha. Kuhati 30 do 45 minuta na laganoj vatri. Po potrebi još začiniti. Juhu maknuti sa vatre, dodati vrhnje i bučino ulje te štapnim mikserom sve dobro izmiksati. Juhu po želji poslužiti kockice prženog kruha, mljevene sjemenke buče i vrhnje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.