Prati nas

Ljubav

Savršeni ljubavnici su oko vas – prepoznajte ih

Znate li da postoje točno određene skupine muškaraca odskaču od ljubavnog prosjeka? Znanstvenici tvrde; savršeni ljubavnici su u vašoj okolini, srećete ih svakodnevno. Pročitajte kako ih prepoznati.

Objavljeno

|

Mornari bolje vode ljubav
Mornari su iznadprosječni (foto: BigStock)

Odabrati ljubavnika koji će vam pristajati ‘poput rukavice’ nije lak posao. Prvi susreti su varljivi, a kada nakon mjesec dana shvatite da naizgled savršen muškarac gubi početnu snagu, zanos ili interes, obično je već prekasno. Tada su pred vama samo dva izbora; možete ‘uživati’ u mlakom spolnom životu ili prekinuti odnos i upustiti se u traženje čovjeka koji će ‘ginuti’ pod vašim plahtama. Da bismo vam olakšali selekciju, donosimo pregled skupina muškaraca za koje su ozbiljna istraživanja pokazala da uvelike odskaču od ljubavnog prosjeka.

Sočno i jedro

Pitate li znanstvenike Sveučilišta Erciyes u turskom Kayseriju, nećete pogriješiti ako za ljubavnika izaberete debljeg muškarca sklonog pretjerivanju u brzogriznoj hrani i slatkišima. Studijom koju su proveli prošle godine su dokazali da teškaši ‘ostaju u sedlu’ 6,5 minuta duže od mršavih muškaraca. Žgoljavci su, priopćili su znanstvenici, izdržali tek minutu i 48 sekundi seksualne stimulacije, dok je debelima do orgazma bilo potrebno 7 minuta i 18 sekundi. Tko je i kako stimulirao ispitanike nije objavljeno, no objašnjeno je da deblji muškarci imaju višu razinu ženskih hormona koji im pomažu u odgađanju orgazma što itekako cijene njihove partnerice.

Deblji muškarci duže vode ljubav

Teškaši ostaju duže “u sedlu” (foto:BigStock)

Na vrhovima prstiju

Zatražite li savjet od pametnih ljudi sa Sveučilišta u Northumbriji u Velikoj Britaniji, vrlo je vjerojatno da će vam reći da muškarca koji će vam kratiti noći potražite među baletanima ili plesačima društvenih plesova. Upravo je u toj znanstvenoj instituciji potvrđeno kako skladni plesni pokreti jamče da je muškarac dobrog zdravlja i uz to sposoban za razmnožavanje. Objekti istraživanja su snimani sa 12 kamera, nakon čega su u računicu uvrštene i njihove seksualne performanse. Rezultati su potvrdili vjerovanje da muškarci koji imaju osjećaj a ritam i ples bolje ‘drže ritam’ kada zadovoljavaju svoje partnerice i partnere. Prema riječima znanstvenika Nicka Neavea, dokazano je da je ljudsko plesanje sukladno ritualima udvaranja među životinjama te da odašilju istovjetne signale. Stoga savjetujemo da se zapitate kakav signal šaljete kad se idući put ‘razvalite’ na plesnom podiju.

Sve bi seke ljubile mornare…

Nizozemski stručnjaci tvrde da su najbolji ljubavnici mornari. Znanstvenici Instituta Onzin u Amsterdamu su do ovog zaključka došli nakon četverogodišnjeg mukotrpnog rada tijekom kojega su ocjenjivali jačinu spolnog nagona, spolne moći i potencije. U istraživanju je sudjelovalo 2 tisuće nizozemski bračnih parova. Utvrđeno je da su po seksualnim performansama vrh zauzeli muškarci koji su se u slobodno vrijeme bavili fizičkim aktivnostima na otvorenom, a najviše su od prosjeka odskakali muškarci kojima je otvoreno more svakodnevica. Znanstvenici pretpostavljaju da je uzrok sreći mornarskih supruga ljuljuškanje mora koje stimulira srednje uho i utječe na muskulaturu. Dakle, veličina broda ipak nije bitna.

Bez starca nema udarca

Prema objavi stručne publikacije British Medical Journal, seks sada i službeno nije rezerviran samo za mlade. Štoviše, broj seksualno aktivnih muškaraca i žena u dobio od 75 do 85 godina raste geometrijskom progresijom. Time je potvrđena teorija koju je prije deset godina postavila britanska psihologinja Lorraine Boule koja smatra da je takozvana muška menopauza još jedna unosna izmišljotina farmaceutske industrije. Boule tvrdi da stariji muškarci duže zadržavaju erekciju, sporije dolaze do orgazma i bolje zadovoljavaju ženu. 22% muškaraca starih do 46 godina ima problema s erekcijom što je slučaj sa samo 16% starijih od 46 godina, objavila je Boule.

I kad podvučemo crtu, poznajete li 80-godišnjeg debeljka, koji slobodno vrijeme dijeli između plave pučine i plesnog podija, zgrabite ga i ne puštajte! Tako kažu znanstvenici.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.