Prati nas

Ljubav i seks

Savršeni ljubavnici su oko vas – prepoznajte ih

Znate li da postoje točno određene skupine muškaraca odskaču od ljubavnog prosjeka? Znanstvenici tvrde; savršeni ljubavnici su u vašoj okolini, srećete ih svakodnevno. Pročitajte kako ih prepoznati.

Objavljeno

|

Mornari bolje vode ljubav
Mornari su iznadprosječni (foto: BigStock)

Odabrati ljubavnika koji će vam pristajati ‘poput rukavice’ nije lak posao. Prvi susreti su varljivi, a kada nakon mjesec dana shvatite da naizgled savršen muškarac gubi početnu snagu, zanos ili interes, obično je već prekasno. Tada su pred vama samo dva izbora; možete ‘uživati’ u mlakom spolnom životu ili prekinuti odnos i upustiti se u traženje čovjeka koji će ‘ginuti’ pod vašim plahtama. Da bismo vam olakšali selekciju, donosimo pregled skupina muškaraca za koje su ozbiljna istraživanja pokazala da uvelike odskaču od ljubavnog prosjeka.

Sočno i jedro

Pitate li znanstvenike Sveučilišta Erciyes u turskom Kayseriju, nećete pogriješiti ako za ljubavnika izaberete debljeg muškarca sklonog pretjerivanju u brzogriznoj hrani i slatkišima. Studijom koju su proveli prošle godine su dokazali da teškaši ‘ostaju u sedlu’ 6,5 minuta duže od mršavih muškaraca. Žgoljavci su, priopćili su znanstvenici, izdržali tek minutu i 48 sekundi seksualne stimulacije, dok je debelima do orgazma bilo potrebno 7 minuta i 18 sekundi. Tko je i kako stimulirao ispitanike nije objavljeno, no objašnjeno je da deblji muškarci imaju višu razinu ženskih hormona koji im pomažu u odgađanju orgazma što itekako cijene njihove partnerice.


Deblji muškarci duže vode ljubav

Teškaši ostaju duže “u sedlu” (foto:BigStock)

Na vrhovima prstiju

Zatražite li savjet od pametnih ljudi sa Sveučilišta u Northumbriji u Velikoj Britaniji, vrlo je vjerojatno da će vam reći da muškarca koji će vam kratiti noći potražite među baletanima ili plesačima društvenih plesova. Upravo je u toj znanstvenoj instituciji potvrđeno kako skladni plesni pokreti jamče da je muškarac dobrog zdravlja i uz to sposoban za razmnožavanje. Objekti istraživanja su snimani sa 12 kamera, nakon čega su u računicu uvrštene i njihove seksualne performanse. Rezultati su potvrdili vjerovanje da muškarci koji imaju osjećaj a ritam i ples bolje ‘drže ritam’ kada zadovoljavaju svoje partnerice i partnere. Prema riječima znanstvenika Nicka Neavea, dokazano je da je ljudsko plesanje sukladno ritualima udvaranja među životinjama te da odašilju istovjetne signale. Stoga savjetujemo da se zapitate kakav signal šaljete kad se idući put ‘razvalite’ na plesnom podiju.

Sve bi seke ljubile mornare…

Nizozemski stručnjaci tvrde da su najbolji ljubavnici mornari. Znanstvenici Instituta Onzin u Amsterdamu su do ovog zaključka došli nakon četverogodišnjeg mukotrpnog rada tijekom kojega su ocjenjivali jačinu spolnog nagona, spolne moći i potencije. U istraživanju je sudjelovalo 2 tisuće nizozemski bračnih parova. Utvrđeno je da su po seksualnim performansama vrh zauzeli muškarci koji su se u slobodno vrijeme bavili fizičkim aktivnostima na otvorenom, a najviše su od prosjeka odskakali muškarci kojima je otvoreno more svakodnevica. Znanstvenici pretpostavljaju da je uzrok sreći mornarskih supruga ljuljuškanje mora koje stimulira srednje uho i utječe na muskulaturu. Dakle, veličina broda ipak nije bitna.

Bez starca nema udarca

Prema objavi stručne publikacije British Medical Journal, seks sada i službeno nije rezerviran samo za mlade. Štoviše, broj seksualno aktivnih muškaraca i žena u dobio od 75 do 85 godina raste geometrijskom progresijom. Time je potvrđena teorija koju je prije deset godina postavila britanska psihologinja Lorraine Boule koja smatra da je takozvana muška menopauza još jedna unosna izmišljotina farmaceutske industrije. Boule tvrdi da stariji muškarci duže zadržavaju erekciju, sporije dolaze do orgazma i bolje zadovoljavaju ženu. 22% muškaraca starih do 46 godina ima problema s erekcijom što je slučaj sa samo 16% starijih od 46 godina, objavila je Boule.

I kad podvučemo crtu, poznajete li 80-godišnjeg debeljka, koji slobodno vrijeme dijeli između plave pučine i plesnog podija, zgrabite ga i ne puštajte! Tako kažu znanstvenici.

.

Ljubav i seks

Prokletstvo tablete za potenciju: Ana (72) više ne može trpjeti pohotnog supruga. ‘Ne želim seks!’

‘S njim se ne može uopće razgovarati. Moje suze na njega ne djeluju. On je opsjednut otkad je došla ta tableta.’

Objavljeno

|

Autor

Babe u tramvaju

Plava pilula donijela je osmijeh na lica mnogih muškaraca, no njihove partnerice nisu uvijek sretne. Naime, produžila je seksualni život muškaraca do neslućenih razmjera, stvarajući nesklad između njih i njihovih supruga.

Slobodna Dalmacija tako donosi priču o Ani (72), baki koja je u braku već pola stoljeća. “Živim sama sa suprugom, on i ja smo vršnjaci. Tijekom dana kod nas borave i naša dva unuka, jedan vrtićkog, a drugi osnovnoškolskog uzrasta”, govori žena koja zbog osude okoline ne želi objaviti puni identitet.


“Moj suprug je uvijek bio dominantan, u mlađim danima nisam imala nikakvu odbojnost prema seksu i rado sam imala intimne odnose sa suprugom. Sada je počeo uzimati lijek i želi seks više puta na dan. Seks traje kratko, nekada i ne uspije, ali me progoni i do deset puta na dan. Sav je obuzet isključivo razmišljanjem o seksu”, glas gospođe Ane drhti.

Zaskače je deset puta dnevno

U ovoj svojoj životnoj fazi Anin suprug pronalazi načine da je “uhvati nasamo”, tako što unučad pošalje po nekoliko puta dnevno u dućan. Njoj je toliko sada već teško to podnijeti, priznaje da joj se ne sviđa seks uopće: „Ja sam stara i nisam više za te stvari, a njemu ne mogu to objasniti.“

Seksualni odnos joj je i bolan, počeo je i značajno narušavati njezino psihičko zdravlje. Osjeća se napeto, nemirno, plačljivo, trese se, ispadaju joj stvari iz ruke, stalno misli kako će je “zaskočit” i brine je da bi unuci to mogli ili vidjeti ili naslutiti ili ih, ne daj Bože, uhvatiti tijekom čina.

“S njim se ne može uopće razgovarati. Moje suze na njega ne djeluju. On je opsjednut otkad je došla ta tableta”, žali se Ana.

To je seksualno zlostavljanje

“Muškarci 65+ (u pravilu treće životne dobi) uzimajući pilulu postaju seksualno aktivni i nekoliko puta na dan, što vrlo često njihove supruge (vršnjakinje) ne mogu pratiti. Pritom se pojavljuje i neugoda kod uporabe vaginalnih lubrikanata zbog neznanja, srama, te su seksualni odnosi praćeni velikom neugodnošću i bolovima tijekom odnosa”, objasnila je profesorica Andrea Russo iz Udruge “Zdravi grad”.

Jedino rješenje jest – povjeriti se nekom u koga imate vjere. Prijaviti nasilje, jer – nemojte se zavaravati – to jest nasilje. To je seksualno nasilje, jednom riječju – silovanje, nad osobama treće životne dobi. I nije u redu. I nije dozvoljeno. I nema veze što ste u braku. I ne morate, ako vam se neće. Pomoć je iza ugla, samo trebate zavapiti, savjetuje Slobodna.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP