Prati nas

Show

I slavni prolaze kroz menopauzu, zar ne?

Menopauza nikog ne zaobilazi. Bez obzira radi li se o anonimnoj ili vrlo poznatoj ženi, promjena će se sigurno dogoditi. Evo kako se s njome nose neke jako slavne dame.

Objavljeno

|

Kako preživjeti menopauzu?
Jane Seymour (foto: BigStock)

Menopauza označava prestanak menstrualnih ciklusa i kraj plodnog razdoblja u životu žene. Valunzi, promjene raspoloženja, noćna preznojavanja: ako i niste zašli u menopauzu, popis simptoma izazvat će nelagodu kod žena bilo koje dobi. No svaka se žena s menopauzom mora suočiti, pa čak i ako je slavna i bogata. Pogledajte kako se neke slavne žene nose s promjenom.

Jane Seymour

Glumica Jane Seymour, koja je nedavno proglašeni i jednom od najseksi žena starijih od 50 godine, otkrila je da menopauza za nju doista impresivan neprijatelj. Iako redovito prakticira jogu, disciplinirana je kod jela i provodi naporne sate na setu, ustanovila je da treba plan B. Za nju je to bilo kontroverzna terapija nadomjestka hormona koju se povezuje s povećanim rizikom od raka dojke, moždanog udara i začepljenja žila. Jane kaže kako se odlučila na postupak zato što nije u rizičnoj skupini ni za jednu od navedenih bolesti.


Whoopi Goldberg

Priznata glumica i komičarka nikad nije imala problema otvoreno razgovarati o bilo kojoj temi. No čak je i za Whoopi menopauza bila priličan šok. Kaže kako joj se seksualni nagon potpuno promijenio: u jednom trenutku je bila puna želje, a već u idućem nije mogla ni zamisliti bilo kakvu intimnost. No u tom je periodu također naučila važnu lekciju: kako prepoznati i odstraniti iz života sve negativne ljude. To iskustvo je, kaže Whoopi, bilo oslobađajuće.

Rosie O’Donnell

Kod Rosie se zna: što na umu, to na drumu! Tako je bilo i s menopauzom. Čak joj je i prijateljica Madonna dala sestrinske savjete vezane uz noćna znojenja, podivljale hormone i valunge. Što se naleta vrućine tiče, Rosie kaže kako si je obrijala zatiljak i prekrila ga duljom kosom. Tako joj je bilo manje vruće, a ipak je imala normalnu frizuru.

Kim Cattrall

Samanthu iz poznate serije ‘Seks i grad’ znamo kao jednu od četiri glamurozne njujorčanke koje balansiraju između šarenih koktela, cipela s vrtoglavim potpeticama i kompliciranih veza. No čak su se i te sjajne dame morale suočiti s velikim M – menopauza. Tako je u seriji moćna stručnjakinja za odnose s javnošću Samantha isprobala gotovo sva oružja u borbi protiv starenja. Tad je rekla: ‘Hrabro koračam kroz menopauzu pomoću vitamina, flastera s melatoninom, kremom na bazi estrogena i jednim prstohvatom testosterona’.

Susan Sarandon

Na drugom kraju spektra je Susan Sarandon koja je prihvatila menopauzu takvu kakva jest. Za razliku od godinama opsjednute Samanthe, Sarandonova vjeruje u graciozno starenje. U menopauzu je ušla s 54 godine i to nije popratio nikakav važan događaj. Nije imala uobičajene simptome, niti je koristila neke posebne preparate. Osim zdrave ishrane, vježbe i izbjegavanja stresa, Susan za suočavanje s menopauzom koristi tek zdrav životni stil.

 

.

Show

Europa brine zbog drhtavice Angele Merkel (64), no događala se i prije

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel.

Objavljeno

|

Autor

Svi veći svjetski mediji izvijestili su o narušenom zdravlju njemačke savezne kancelarke Angele Merkel (64). Naime, najmoćnija žena Europske unije s vidljivom drhtavicom dočekala je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Noge i ruke toliko su joj se tresle da se činilo kao da će se svakog trenutka srušiti za vrijeme slušanja himni. Kasnije se na konferenciji za novinare pojavila bez drhtavice te je dala novinarima naslutiti da se radilo o dehidraciji.


“Popila sam najmanje tri čaše vode koje su mi očito trebale i sada sam vrlo dobro”, objasnila je kancelarka. Nije ovo prvi puta da se Merkel tresla pred kamerama, no i tada je objašnjeno da jednostavno nije pila dovoljno vode.

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP