Prati nas

Show

I slavni prolaze kroz menopauzu, zar ne?

Menopauza nikog ne zaobilazi. Bez obzira radi li se o anonimnoj ili vrlo poznatoj ženi, promjena će se sigurno dogoditi. Evo kako se s njome nose neke jako slavne dame.

Objavljeno

|

Kako preživjeti menopauzu?
Jane Seymour (foto: BigStock)

Menopauza označava prestanak menstrualnih ciklusa i kraj plodnog razdoblja u životu žene. Valunzi, promjene raspoloženja, noćna preznojavanja: ako i niste zašli u menopauzu, popis simptoma izazvat će nelagodu kod žena bilo koje dobi. No svaka se žena s menopauzom mora suočiti, pa čak i ako je slavna i bogata. Pogledajte kako se neke slavne žene nose s promjenom.

Jane Seymour

Glumica Jane Seymour, koja je nedavno proglašeni i jednom od najseksi žena starijih od 50 godine, otkrila je da menopauza za nju doista impresivan neprijatelj. Iako redovito prakticira jogu, disciplinirana je kod jela i provodi naporne sate na setu, ustanovila je da treba plan B. Za nju je to bilo kontroverzna terapija nadomjestka hormona koju se povezuje s povećanim rizikom od raka dojke, moždanog udara i začepljenja žila. Jane kaže kako se odlučila na postupak zato što nije u rizičnoj skupini ni za jednu od navedenih bolesti.


Whoopi Goldberg

Priznata glumica i komičarka nikad nije imala problema otvoreno razgovarati o bilo kojoj temi. No čak je i za Whoopi menopauza bila priličan šok. Kaže kako joj se seksualni nagon potpuno promijenio: u jednom trenutku je bila puna želje, a već u idućem nije mogla ni zamisliti bilo kakvu intimnost. No u tom je periodu također naučila važnu lekciju: kako prepoznati i odstraniti iz života sve negativne ljude. To iskustvo je, kaže Whoopi, bilo oslobađajuće.

Rosie O’Donnell

Kod Rosie se zna: što na umu, to na drumu! Tako je bilo i s menopauzom. Čak joj je i prijateljica Madonna dala sestrinske savjete vezane uz noćna znojenja, podivljale hormone i valunge. Što se naleta vrućine tiče, Rosie kaže kako si je obrijala zatiljak i prekrila ga duljom kosom. Tako joj je bilo manje vruće, a ipak je imala normalnu frizuru.

Kim Cattrall

Samanthu iz poznate serije ‘Seks i grad’ znamo kao jednu od četiri glamurozne njujorčanke koje balansiraju između šarenih koktela, cipela s vrtoglavim potpeticama i kompliciranih veza. No čak su se i te sjajne dame morale suočiti s velikim M – menopauza. Tako je u seriji moćna stručnjakinja za odnose s javnošću Samantha isprobala gotovo sva oružja u borbi protiv starenja. Tad je rekla: ‘Hrabro koračam kroz menopauzu pomoću vitamina, flastera s melatoninom, kremom na bazi estrogena i jednim prstohvatom testosterona’.

Susan Sarandon

Na drugom kraju spektra je Susan Sarandon koja je prihvatila menopauzu takvu kakva jest. Za razliku od godinama opsjednute Samanthe, Sarandonova vjeruje u graciozno starenje. U menopauzu je ušla s 54 godine i to nije popratio nikakav važan događaj. Nije imala uobičajene simptome, niti je koristila neke posebne preparate. Osim zdrave ishrane, vježbe i izbjegavanja stresa, Susan za suočavanje s menopauzom koristi tek zdrav životni stil.

 

.

Show

Kolinda Prljavcima uručila povelju za promicanje domoljublja i 40 godina rada

Zadnjih četiri desetljeća s Prljavim kazalištem rasli smo i stasali vjerujući kako je sve ‘lako kad si mlad’ i od najranije mladosti željeli smo ‘zaustaviti Zemlju’ i ‘živjeti u ritmu’, kaže predsjednica.

Objavljeno

|

Autor

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila je Povelju Republike Hrvatske zagrebačkom rock-sastavu Prljavom kazalištu. Povod je 40. obljetnica uspješne glazbene karijere.

“Kroz četiri desetljeća Prljavo kazalište je stvaralo pjesme koje su postale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, sjećanja i putova u snove. Posebno nam je svima bliska ona osobna posveta majci, koja se iz svojih okvira tihog opraštanja, prelila u gotovo nacionalnu budnicu. ‘Ruža hrvatska’ zauzela je osobito mjesto u antologiji hrvatske glazbe. Povelju Republike Hrvatske dodijelila sam glazbenom sastavu Prljavo kazalište za izniman doprinos u promicanju domoljublja, humanitarnog djelovanja te ugleda hrvatske rock glazbe, a povodom 40. godina djelovanja”, objavila je Grabar-Kitarović na društvenim mrežama.


“Zadnjih četiri desetljeća s Prljavim kazalištem rasli smo i stasali vjerujući kako je sve ‘lako kad si mlad’ i od najranije mladosti željeli smo ‘zaustaviti Zemlju’ i ‘živjeti u ritmu’. Prljavce smo pratili od antologijskih albuma: ‘Crno bijelog svijeta’ do ‘Zlatnih godina’ i ‘Moj dom je Hrvatska’, predsjedničine su riječi.

Pjevač Kazališta Mladen Bodalec istaknuo je da je to veliko priznanje te da ne zahvaljuje samo u ime banda, nego i u ime tisuću rockera koji, kako je rekao, traže svoje mjesto pod suncem, a nije im lako u konkurenciji s ozbiljnijim oblicima glazbe.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP