Prati nas

Show

I slavni prolaze kroz menopauzu, zar ne?

Menopauza nikog ne zaobilazi. Bez obzira radi li se o anonimnoj ili vrlo poznatoj ženi, promjena će se sigurno dogoditi. Evo kako se s njome nose neke jako slavne dame.

Objavljeno

|

Kako preživjeti menopauzu?
Jane Seymour (foto: BigStock)

Menopauza označava prestanak menstrualnih ciklusa i kraj plodnog razdoblja u životu žene. Valunzi, promjene raspoloženja, noćna preznojavanja: ako i niste zašli u menopauzu, popis simptoma izazvat će nelagodu kod žena bilo koje dobi. No svaka se žena s menopauzom mora suočiti, pa čak i ako je slavna i bogata. Pogledajte kako se neke slavne žene nose s promjenom.

Jane Seymour

Glumica Jane Seymour, koja je nedavno proglašeni i jednom od najseksi žena starijih od 50 godine, otkrila je da menopauza za nju doista impresivan neprijatelj. Iako redovito prakticira jogu, disciplinirana je kod jela i provodi naporne sate na setu, ustanovila je da treba plan B. Za nju je to bilo kontroverzna terapija nadomjestka hormona koju se povezuje s povećanim rizikom od raka dojke, moždanog udara i začepljenja žila. Jane kaže kako se odlučila na postupak zato što nije u rizičnoj skupini ni za jednu od navedenih bolesti.


Whoopi Goldberg

Priznata glumica i komičarka nikad nije imala problema otvoreno razgovarati o bilo kojoj temi. No čak je i za Whoopi menopauza bila priličan šok. Kaže kako joj se seksualni nagon potpuno promijenio: u jednom trenutku je bila puna želje, a već u idućem nije mogla ni zamisliti bilo kakvu intimnost. No u tom je periodu također naučila važnu lekciju: kako prepoznati i odstraniti iz života sve negativne ljude. To iskustvo je, kaže Whoopi, bilo oslobađajuće.

Rosie O’Donnell

Kod Rosie se zna: što na umu, to na drumu! Tako je bilo i s menopauzom. Čak joj je i prijateljica Madonna dala sestrinske savjete vezane uz noćna znojenja, podivljale hormone i valunge. Što se naleta vrućine tiče, Rosie kaže kako si je obrijala zatiljak i prekrila ga duljom kosom. Tako joj je bilo manje vruće, a ipak je imala normalnu frizuru.

Kim Cattrall

Samanthu iz poznate serije ‘Seks i grad’ znamo kao jednu od četiri glamurozne njujorčanke koje balansiraju između šarenih koktela, cipela s vrtoglavim potpeticama i kompliciranih veza. No čak su se i te sjajne dame morale suočiti s velikim M – menopauza. Tako je u seriji moćna stručnjakinja za odnose s javnošću Samantha isprobala gotovo sva oružja u borbi protiv starenja. Tad je rekla: ‘Hrabro koračam kroz menopauzu pomoću vitamina, flastera s melatoninom, kremom na bazi estrogena i jednim prstohvatom testosterona’.

Susan Sarandon

Na drugom kraju spektra je Susan Sarandon koja je prihvatila menopauzu takvu kakva jest. Za razliku od godinama opsjednute Samanthe, Sarandonova vjeruje u graciozno starenje. U menopauzu je ušla s 54 godine i to nije popratio nikakav važan događaj. Nije imala uobičajene simptome, niti je koristila neke posebne preparate. Osim zdrave ishrane, vježbe i izbjegavanja stresa, Susan za suočavanje s menopauzom koristi tek zdrav životni stil.

 

.

Show

Fotografijom u snahinom krilu Kirk Douglas proslavio je 103. rođendan

Oscara kao glumac nikad nije dobio, iako je bio nominiran čak tri puta. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti kao moralna snaga. Ženio se dva puta, ima četvero djece.

Objavljeno

|

Autor

„Ovaj frajer u mom krilu ima 103 godine! Sretan ti rođendan, tatice! Volim te svim srcem“, napisala je glumica Catherine Zeta-Jones na Instagramu uz fotografiju sa svojim svekrom, legendom američkog filma, Kirkom Douglasom.

Proslavivši 103. rođendan 9. prosinca, Douglas je možda postao i najstariji glumac na svijetu. Pravo ime mu je Išur Danielovič Demsky. Na filmu je nastupao čak 57 godina. Iako je potjecao iz siromašne obitelji, završio je fakultet, a bio je aktivan u hrvačkom timu. Da bi lakše završio studij, razmišljao je koji posao raditi, a gluma mu se učinila najboljom.


Oscara kao glumac nikad nije dobio, iako je bio nominiran čak tri puta. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti kao moralna snaga. Ženio se dva puta, ima četvero djece. Godine 1996. doživio je moždani udar, koji je opisao u svojoj knjizi “Udar sreće”. Napisao je 10 knjiga autobiografskih zapisa. Taj udar je opisao kao “najgori pakao koji čovjek može proživiti”.

Lani je, povodom 102. rođendana, kazao: “Imao sam predivan život i imam fantastičnu obitelj. Zahvalan sam na svemu što mi je život pružio.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP