Prati nas

Ljubav

Ljube muževe, zamišljaju druge, a najradije bi spavale

Što im je bračni staž duži, žene su nezadovoljnije akcijom u spavaćoj sobi. Kažu, sve je predvidljivo, viđeno bezbroj puta i dosadno. Umjesto zabave sa suprugom, radije bi pogledale film.

Objavljeno

|

Muž i žena se dosađuju u krevetu
foto: BigStock

Portal iVillage je tijekom 2010. godine ispitao 2000 udanih žena u dobi od 18 do 49 godina kako bi istražio njihov spolni život i utvrdio koliko djeca i brak utječu na njega. Po svemu sudeći, udane žene u petom desetljeću života se dosađuju, no ipak će svaka druga reći da im je suprug najbolji ljubavnik u životu. No čak i kada se radi o vođenju ljubavi s najboljim, četiri od deset udanih žena bi radije pridrijemale.

Prema dobivenim rezultatima, 23 posto žena u dobi od 18 do 49 godina vode ljubav najviše tri puta mjesečno, no prosjek im popravlja 21 posto ispitanica koje se tjelesnim užicima odaju čak više od deset puta u istom periodu. Zabrinjavajuće je da 9 posto žena uopće ne prakticira seks.

Dosada, dosada, samo dosada…

81 posto udanih žena svoj spolni život opisuju predvidivim, što bi moglo biti i velikim razlogom bračnih nevjera. Dakle, tek je 19 posto ispitanica odgovorilo kako uživaju u seksualnim iznenađenjima koje im pripremaju njihovi partneri. No ni one nisu imune na preljub.

Od svih ispitivanih parametara, čini se da je najpredvidljiviji lokacija pa tako čak 70 posto ispitanica unaprijed zna gdje će ih njihov partner idući puta obljubiti. To je posebno vidljivo među majkama koje imaju dvoje ili više djece koje su već davno otpisale vođenje ljubavi izvan bračnog kreveta. Više od polovice ispitanih može predvidjeti čak i doba dana te poziciju u kojoj će se idući snošaj dogoditi, kao i vrijeme koliko će trajati. 20 posto žena unaprijed zna i dan u tjednu kada će ‘vidjeti zvijezde’.

Istraživanje je također pokazalo kako je jedna od sedam žena u proteklih tjedan dana iskazalo avanturistički duh u krevetu isprobavajući nešto novo, dok je 37 posto ispitanica reklo kako je u proteklih godinu dana obogatilo svoj spolni život nekim novitetom. Iako se smatra da udane žene prečesto ‘boli glava’ te da nisu raspoložene za seks, 58 posto ispitanih majki tvrdi da su u posljednjih tjedan dana barem jednom bile zaista spremne za vođenje ljubavi.

Što starije, to nezadovoljnije…

Kada govorimo o zadovoljstvu, najzadovolj(e)nije su majke u dobi od 18 do 29 godina. Čak 45 posto ih tvrdi da su seksualno ispunjene, dok je taj postotak u dobnoj skupini od 40 do 49 godina najmanji. Čak 20 posto žena u petom desetljeću života otvoreno priznaje da su nezadovoljne akcijom koju im priređuju njihovi supruzi.

Što se začina u spavaćoj sobi tiče, seksualni rekviziti se koriste u svim dobnim skupinama podjednako. Lubrikante upotrebljava 41 posto parova, s vibratorima ih se igra 25 posto, dok dodatne igračke koristi 17 posto parova. Gotovo svaka druga žena, njih 48 posto, tvrde da im je suprug najbolji partner u životu. 25 posto ih ne smatra supruga najboljim ljubavnikom, dok ih 18 posto nije probalo seks s drugim muškarcem. Žene koje imaju dvoje ili više djece češće pristaju na seks zbog ‘bračne obveze’, čak njih 23 posto. 17 posto majki s jednim djetetom pristaju ‘stisnuti zube i obaviti dužnost’.

Ljube muževe, zamišljaju druge muškarce

Čak 62 posto udanih žena zamišljaju drugog muškarca dok ih obljubljuje suprug, posebno ako spadaju u 81 posto žena koje svoj spolni život opisuju predvidljivim.
Istraživanje je pokazalo da jedna od deset žena počinila preljub, no začuđujuće ovu skupinu podjednako čine žene koje su svoj bračni seks opisale kao predvidi ili nepredvidiv.

Knjiga je čovjekov najbolji prijatelj

No koliko je zapravo udanim ženama važan seks pokazuje podatak da bi čak 41 posto ispitanica radije pridrijemalo, ako mogu birati drijemež ili seks sa suprugom. 21 posto bi ih radije gledalo film, a čak 16 posto bi se radije družile s knjigom. Ipak, 37 posto ispitanica aktivnosti u ložnici stavljaju na prvo mjesto na popisu prioriteta.L

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.