Prati nas

Ljubav i seks

Ljube muževe, zamišljaju druge, a najradije bi spavale

Što im je bračni staž duži, žene su nezadovoljnije akcijom u spavaćoj sobi. Kažu, sve je predvidljivo, viđeno bezbroj puta i dosadno. Umjesto zabave sa suprugom, radije bi pogledale film.

Objavljeno

|

Muž i žena se dosađuju u krevetu
foto: BigStock

Portal iVillage je tijekom 2010. godine ispitao 2000 udanih žena u dobi od 18 do 49 godina kako bi istražio njihov spolni život i utvrdio koliko djeca i brak utječu na njega. Po svemu sudeći, udane žene u petom desetljeću života se dosađuju, no ipak će svaka druga reći da im je suprug najbolji ljubavnik u životu. No čak i kada se radi o vođenju ljubavi s najboljim, četiri od deset udanih žena bi radije pridrijemale.

Prema dobivenim rezultatima, 23 posto žena u dobi od 18 do 49 godina vode ljubav najviše tri puta mjesečno, no prosjek im popravlja 21 posto ispitanica koje se tjelesnim užicima odaju čak više od deset puta u istom periodu. Zabrinjavajuće je da 9 posto žena uopće ne prakticira seks.Dosada, dosada, samo dosada…

81 posto udanih žena svoj spolni život opisuju predvidivim, što bi moglo biti i velikim razlogom bračnih nevjera. Dakle, tek je 19 posto ispitanica odgovorilo kako uživaju u seksualnim iznenađenjima koje im pripremaju njihovi partneri. No ni one nisu imune na preljub.

Od svih ispitivanih parametara, čini se da je najpredvidljiviji lokacija pa tako čak 70 posto ispitanica unaprijed zna gdje će ih njihov partner idući puta obljubiti. To je posebno vidljivo među majkama koje imaju dvoje ili više djece koje su već davno otpisale vođenje ljubavi izvan bračnog kreveta. Više od polovice ispitanih može predvidjeti čak i doba dana te poziciju u kojoj će se idući snošaj dogoditi, kao i vrijeme koliko će trajati. 20 posto žena unaprijed zna i dan u tjednu kada će ‘vidjeti zvijezde’.

Istraživanje je također pokazalo kako je jedna od sedam žena u proteklih tjedan dana iskazalo avanturistički duh u krevetu isprobavajući nešto novo, dok je 37 posto ispitanica reklo kako je u proteklih godinu dana obogatilo svoj spolni život nekim novitetom. Iako se smatra da udane žene prečesto ‘boli glava’ te da nisu raspoložene za seks, 58 posto ispitanih majki tvrdi da su u posljednjih tjedan dana barem jednom bile zaista spremne za vođenje ljubavi.

Što starije, to nezadovoljnije…

Kada govorimo o zadovoljstvu, najzadovolj(e)nije su majke u dobi od 18 do 29 godina. Čak 45 posto ih tvrdi da su seksualno ispunjene, dok je taj postotak u dobnoj skupini od 40 do 49 godina najmanji. Čak 20 posto žena u petom desetljeću života otvoreno priznaje da su nezadovoljne akcijom koju im priređuju njihovi supruzi.

Što se začina u spavaćoj sobi tiče, seksualni rekviziti se koriste u svim dobnim skupinama podjednako. Lubrikante upotrebljava 41 posto parova, s vibratorima ih se igra 25 posto, dok dodatne igračke koristi 17 posto parova. Gotovo svaka druga žena, njih 48 posto, tvrde da im je suprug najbolji partner u životu. 25 posto ih ne smatra supruga najboljim ljubavnikom, dok ih 18 posto nije probalo seks s drugim muškarcem. Žene koje imaju dvoje ili više djece češće pristaju na seks zbog ‘bračne obveze’, čak njih 23 posto. 17 posto majki s jednim djetetom pristaju ‘stisnuti zube i obaviti dužnost’.

Ljube muževe, zamišljaju druge muškarce

Čak 62 posto udanih žena zamišljaju drugog muškarca dok ih obljubljuje suprug, posebno ako spadaju u 81 posto žena koje svoj spolni život opisuju predvidljivim.
Istraživanje je pokazalo da jedna od deset žena počinila preljub, no začuđujuće ovu skupinu podjednako čine žene koje su svoj bračni seks opisale kao predvidi ili nepredvidiv.

Knjiga je čovjekov najbolji prijatelj

No koliko je zapravo udanim ženama važan seks pokazuje podatak da bi čak 41 posto ispitanica radije pridrijemalo, ako mogu birati drijemež ili seks sa suprugom. 21 posto bi ih radije gledalo film, a čak 16 posto bi se radije družile s knjigom. Ipak, 37 posto ispitanica aktivnosti u ložnici stavljaju na prvo mjesto na popisu prioriteta.L

.

Ljubav i seks

Mogu li zrele žene s jakim libidom pronaći partnere među vršnjacima?

Puno puta sam iščekivala seks da bi mi na kraju partner rekao: ‘Nisam raspoložen.’ To me je dovelo do osjećaja krivnje i frustracija. Kada bih im ponudila da ih ‘oraspoložim’, sve bi postalo još gore”, stoji u pismu.

Objavljeno

|

Autor

Starije žene žele seks

Iako su brojna istraživanja pokazala da seksualna želja ne umire u zrelim godinama, seksualnost starijih osoba još uvijek je tabu. Između ostalog, to je i jedan od razloga zašto samci u umirovljeničkoj dobi teško pronalaze partnere.

Ovaj problem ilustrira i pismo čitateljice poslano na adresu kolumnistice Amy Dickinson, čija se kolumna objavljuje u nizu američkih i australskih medija. “Nakon 25 godina, moj je brak došao kraju i sada sam ponovno sama u 63. godini. Puna sam života, atraktivna razvedena žena i mogu puno toga ponuditi. Radujem se novom poglavlju života koje ću provesti s nekim posebnim muškarcem. U proteklih godinu dana izlazila sam s dvojicom. Obojica su bila mojim godinama pristali partneri koji su tvrdili da žele dugotrajnu vezu. U oba slučaja, njihov je interes za vezu na početku bio jak, no s vremenom je nestao”, piše čitateljica.“Ono što je postalo jasno u ovim promašajima jest da sam blagoslovljena jakim libidom. Mislila sam da su muškarci ti koji žele seks, a šokirala sam se kada sam shvatila da nije tako. Puno puta sam iščekivala seks da bi mi na kraju partner rekao: ‘Nisam raspoložen.’ To me je dovelo do osjećaja krivnje i frustracija. Kada bih ponudila da ih ‘oraspoložim’, sve bi postalo još gore”, stoji u pismu.

“Stariji muškarci su, čini se, izuzetno osjetljivi na svoju izvedbu u krevetu. Govorili su mi užasne stvari poput: ‘Tvoje potrebe mi stvaraju pritisak!’ ili ‘Možda bi se trebala pronaći nekog mladog pastuha!’ Draga Amy, želim partnera ravnog sebi. Mlađi muškarci žele žene još mlađe od sebe. Bojim se da ću idućeg puta, kada se zbližim s nekim, prigušivati sebe, a i sama pomisao na to mi je mrska. Mislim da je seksualnost jedan od najboljih životnih darova i da je treba dijeliti s drugima. Jesam li čudna ili samo nisam pronašla pravog muškarca za sebe?” pita se čitateljica.

A zašto ne mlađi?

Evo što joj je Amy odgovorila: “Seksualna kompatibilnost je važna u vašoj dobi, jednako kao što je bila i dok ste bili mlađi. Da, manje je kompatibilnih muškaraca u tim godinama, ali oni postoje. Primjerice, u vašoj dobnoj skupini u porastu je učestalost spolno prenosivih bolesti. To znači da su seniori seksualno aktivni. Nadam se da uvijek koristite zaštitu.”

„Moguće je da su stariji muškarci posebno osjetljivi, ali i vi biste trebali razmotriti kako izražavate svoje želje, potrebe i očekivanja. Možda biste trebali svoja očekivanja iznijeti prije no što razvijete emotivnu vezu s potencijalnim partnerom. Niste nam rekli kako upoznajete muškarce, no postoje internetske stranice za upoznavanje partnera. One su možda pogodnije za osobe s povišenim seksualnim nagonom. I da, mlađi muškarac bi mogao biti pun pogodak za vas”, zaključuje Amy Dickinson.

Nastavi čitati