Prati nas

Vijesti

Mrsić najavio povećanje najnižih mirovina

Gotovo polovica umirovljenika prima mirovinu manju od 2.000 kuna, a korisnika najniže mirovine je oko 200.000. Upravo oni mogu očekivati povećanje mirovina u ovoj godini.

Objavljeno

|

Hoće li se mirovine povećati?
foto: BigStock

SDP-ov ministar mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je da u ovoj predizbornoj godini umirovljenici s najnižim mirovinama mogu očekivati povećanje. „I ti umirovljenici mogu očekivati usklađivanje mirovina s rastom troškova života i plaća, očekujemo da će to biti u drugoj polovici godine, za to su predviđena sredstva“, odgovorio je ministar Ljiljani Cvjetović iz Hrvatske stranke umirovljenika. I pri tome nije precizirao koliko bi to povećanje moglo iznositi.

Naime, Cvjetović je u svojem pitanju ministru,  tijekom saborskog Aktualnog prijepodneva, upozorila da gotovo polovica umirovljenika prima mirovinu manju od 2.000 kuna, a da je korisnika najniže mirovine oko 200.000.


.

Vijesti

I Pernar želi na Pantovčak. Ima li šanse protiv Kolinde i Milanovića?

Nakon sloma Živog zida najavio je osnivanje nove stranke koju će nazvati svojim imenom i prezimenom te izlazak na predsjedničke i parlamentarne izbore.

Objavljeno

|

Autor

Svakim danom sve je veća lista predsjedničkih kandidata. Dok se čeka službena objava kandidature aktualne predsjednice, jedan od najvećih političkih populista u Hrvatskoj, Ivan Pernar, najavio je da će se i on uključiti u utrku za prvog čovjeka države i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga.

Ovaj bivši vođa stranke Živi zid, koja se je raspala zbog borbe oko briselske fotelje, na Facebooku je napisao: “Ovo će mi biti jedan od protukandidata.” I to uz fotografiju i najavu kandidature Zorana Milanovića. Nakon toga je u nekoliko objava poručio svojim pratiteljima na društvenim mrežama da “samo uz njihovu pomoć” može pobijediti druge takmace u ovoj utrci.


Nakon sloma Živog zida najavio je osnivanje nove stranke koju će nazvati svojim imenom i prezimenom te izlazak na predsjedničke i parlamentarne izbore.  

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP