Prati nas

Vijesti

Mrsić najavio povećanje najnižih mirovina

Gotovo polovica umirovljenika prima mirovinu manju od 2.000 kuna, a korisnika najniže mirovine je oko 200.000. Upravo oni mogu očekivati povećanje mirovina u ovoj godini.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Hoće li se mirovine povećati?
foto: BigStock

SDP-ov ministar mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je da u ovoj predizbornoj godini umirovljenici s najnižim mirovinama mogu očekivati povećanje. „I ti umirovljenici mogu očekivati usklađivanje mirovina s rastom troškova života i plaća, očekujemo da će to biti u drugoj polovici godine, za to su predviđena sredstva“, odgovorio je ministar Ljiljani Cvjetović iz Hrvatske stranke umirovljenika. I pri tome nije precizirao koliko bi to povećanje moglo iznositi.

Naime, Cvjetović je u svojem pitanju ministru,  tijekom saborskog Aktualnog prijepodneva, upozorila da gotovo polovica umirovljenika prima mirovinu manju od 2.000 kuna, a da je korisnika najniže mirovine oko 200.000.


.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP