Prati nas

Vijesti

Stariji građani na meti masersko-razbojničkog dvojca

Dvojac mu je nenajavljen pokucao na vrata, nakon čega su mu ponudili masiranje. Dok se prepuštao rukama jednog masera, drugi je pretražio stan i ukrao čak 100 tisuća kuna gotovine.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Maseri opljačkali umirovljenika, penzionera
foto: BigStock

62-godišnjak iz Sesveta zauvijek će pamtiti masažu koju su mi priuštila dvojica nepoznatih muškaraca. Štoviše, možda će njegova nesreća ostati zabilježena kao najskuplja masaža u povijesti.

Prema policijskom izvješću, razbojnički dvojac mu je nenajavljen pokucao na vrata, nakon čega su mu ponudili masažu. Prema iskazu kojega je dao policiji, I.B. je prvotno odbio uslugu, no nakon kraćeg navaljivanja, nevoljko je pustio masere u stan. Uskoro se prepustio rukama jednog od njih. Kako je objasnio, “maser” mu je demonstrirao kako sam sebi može olakšati svakodnevicu s bolnim kostima i mišićima.


Istovremeno je drugi “maser” iskoristio nepažnju domaćina kako bi pregledao stan. Nakon što su razbojnici napustili dom, masirani muškarac je spoznao da ga je pružena usluga koštala čak 100 tisuća kuna koje su mu nestale iz stana. Odmah je pozvao policiju, koja traga za dvojicom prevaranata i pri tome upozorava starije građane – ne nasjedajte na ovakve “besplatne” ponude.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP