Prati nas

Promo

Sajam ‘Pravo doba’ od 21. do 23. svibnja na Velesajmu

Od 21. do 23. svibnja na Zagrebačkom Velesajmu se održava sajam ‘Pravo doba’ namijenjen starijoj populaciji. Sajam predstavlja teme vezane uz stariju dob i specifičnosti ovog životnog perioda.

Objavljeno

|

Sajam za starije osobe u Zagrebu
‘Tko god prestane učiti star je, svejedno bilo to u dvadesetim ili osamdesetim godinama života. Najvažnija stvar u životu je da održiš svoje misli mladima.’ (Henry Ford)

Na Zagrebačkom Velesajmu se od 21. do 23 svibnja 2015. po prvi puta održava sajam ‘Pravo doba‘ namijenjen starijoj populaciji, kao i cijelim obiteljima, s ciljem da se na jednom mjestu objedine svi subjekti uključeni u brigu o starijim osobama i na taj način doprinesu poboljšanju kvalitete života u trećoj životnoj dobi.

U izložbenom dijelu predstavit će se vodeći domovi za umirovljenike, lječilišta i toplice te tvrtke s ponudom usluga i opreme, pomagala i dodataka prehrani. Početak sajma obilježit će organizirano nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma.

Kako se nositi sa prirodnim procesima starenja može se čuti na zanimljivoj panel diskusiji „Starenje kao prirodni proces i društveni tabu svijeta u kojem svi žele ostati mladi“.

Oglas

Bez obzira na dob zdravlje je na prvom mjestu, posebno u starijim godinama. S tim ciljem na sajmu Pravo doba organizirali smo malu besplatnu zdravstvenu provjeru: mjerenje krvnog tlaka, razine šećera u krvi, kontrolu vida, otiska stopala, procjenu funkcionalnosti venskog sustava, spirometriju, oksimetriju te servis slušnog aparata.

Zdravlje i ljepota idu jedno uz drugo, zato nakon obavljenog mini sistematskog pregleda predajte se u ruke profesionalaca i obavite besplatne kozmetičke tretmane, manikuru, korekciju obrva i masažu. Samo u subotu, 23. svibnja za naše drage umirovljenike organiziramo i besplatno šišanje. Ovaj „Kutak ljepote“ omogućili su renomirani kozmetičari i frizeri, članovi Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Slijedi mnoštvo drugih interesantnih događanja kao što su Gerontološka tribina o pravilnoj prehrani u starijoj dobi, tribine i radionice s temama joge, vještine pamćenja, vježbi za mozak, tribine s napucima kako se pripremiti za tržište rada, o pripremama za mirovinu, zaštiti prava starijih osoba te druge radionice i predavanja.

Kreativni trg mjesto je na kojem će umirovljenici na različitim zanimljivim radionicama pokazati svoju kreativnost ili naučiti nešto novo. Udruga INART organizirat će radionice na kojima se možete pobliže upoznati s tehnikama shabby chic  i filcanja te izrade nakita.

Poslijepodnevni sati, zadnjeg dana sajma, rezervirani su za druženje i zabavu. Sve posjetitelje očekuje i nagradni kviz s bogatim fondom nagrada. Glavna nagrada je dvodnevni puni pansion za dvije osobe u Termama Jezerčica.

Ulaz na sajam je besplatan.

Organizator Pravog doba je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put. Pokrovitelj Sajma je Grad Zagreb.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.