Prati nas

Mozaik

Što su slavne osobe naučile od svojih baka i djedova

‘Moja me baka naučila o teškom radu’, kaže američki predsjednih Barack Obama. I čini se da ga je naučila dobro, jer njezin je unuk postao najmoćnija osoba na svijetu. Evo koje su još korisne savjete danas poznate i uspješne osobe dobile od svojih djedova i baka.

Objavljeno

|

Sve dolazi iz obitelji, slažete li se s tom tvrdnjom? Ako je tako, onda nas upravo djedovi i bake mogu naučiti kako da budemo ljudi. Što su uspješne i slavne osobe naučile od svojih djedova i baka, pročitajte u tekstu kojeg prenosimo s Huffington Posta.

Rihanna

Moja me je baka naučila puno o opraštanju i o tome kako voljeti neprijatelje. O spiritualnosti, vjeri, ženskoj snazi… Jedina stvar koju želi za mene je da se udam za nekoga tko će me voljeti više nego ja njega, jer žena će uvijek dati čak i više od onoga što im treba. Čak i ako te voli malo više, muž će te dočekati samo na pola puta.

Barack Obama

Moja me baka naučila o teškom radu. Ona je ta koja si nije kupila novu haljinu ili auto kako bih ja imao bolji život. Sve što je imala, dala je meni.

Oprah Winfrey

Danas se nalazim ovdje gdje se nalazim jer mi je moja baka dala temelje za uspjeh. Barem deset puta godišnje moja bi mi baka rekla: ‘Sestro, ako vidiš nešto što ti se ne sviđa, učini sve što je u tvojoj moći da to promijeniš. To je ispravna stvar za učiniti.

Bill Clinton

Moj je djed imao samo srednju školu. No svojem malom seoskom dućanu naučio me više o jednakosti u Božjim očima, nego svi moji profesori na fakultetu.

Jamie Foxx

Moja baka je bila i moja prva učiteljica glume. Govorila bi mi: ‘Ispravi se, povuci ramena nazad, postavi se kao da znaš što radiš’.

James McAvoy

Moji baka i djed nikad mi nisu govorili: ‘Možeš biti što god poželiš.’ Mislim da je to velika laž, grozna laž. Ali govorili su mi da pokušam, da imam pravo dati si šansu i vidjeti što će se dogoditi. Uvijek su bili praktični. Mislim da sam i ja zbog toga prilično praktičan.

Justin Timberlake

Naučio sam od svojeg očuha i djeda da postoji nešto što se zove kavalirština i da ona ne morfa umrijeti rođenjem interneta.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.