Prati nas

Mozaik

Što su slavne osobe naučile od svojih baka i djedova

‘Moja me baka naučila o teškom radu’, kaže američki predsjednih Barack Obama. I čini se da ga je naučila dobro, jer njezin je unuk postao najmoćnija osoba na svijetu. Evo koje su još korisne savjete danas poznate i uspješne osobe dobile od svojih djedova i baka.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Sve dolazi iz obitelji, slažete li se s tom tvrdnjom? Ako je tako, onda nas upravo djedovi i bake mogu naučiti kako da budemo ljudi. Što su uspješne i slavne osobe naučile od svojih djedova i baka, pročitajte u tekstu kojeg prenosimo s Huffington Posta.

Rihanna

Moja me je baka naučila puno o opraštanju i o tome kako voljeti neprijatelje. O spiritualnosti, vjeri, ženskoj snazi… Jedina stvar koju želi za mene je da se udam za nekoga tko će me voljeti više nego ja njega, jer žena će uvijek dati čak i više od onoga što im treba. Čak i ako te voli malo više, muž će te dočekati samo na pola puta.


Barack Obama

Moja me baka naučila o teškom radu. Ona je ta koja si nije kupila novu haljinu ili auto kako bih ja imao bolji život. Sve što je imala, dala je meni.

Oprah Winfrey

Danas se nalazim ovdje gdje se nalazim jer mi je moja baka dala temelje za uspjeh. Barem deset puta godišnje moja bi mi baka rekla: ‘Sestro, ako vidiš nešto što ti se ne sviđa, učini sve što je u tvojoj moći da to promijeniš. To je ispravna stvar za učiniti.

Bill Clinton

Moj je djed imao samo srednju školu. No svojem malom seoskom dućanu naučio me više o jednakosti u Božjim očima, nego svi moji profesori na fakultetu.

Jamie Foxx

Moja baka je bila i moja prva učiteljica glume. Govorila bi mi: ‘Ispravi se, povuci ramena nazad, postavi se kao da znaš što radiš’.

James McAvoy

Moji baka i djed nikad mi nisu govorili: ‘Možeš biti što god poželiš.’ Mislim da je to velika laž, grozna laž. Ali govorili su mi da pokušam, da imam pravo dati si šansu i vidjeti što će se dogoditi. Uvijek su bili praktični. Mislim da sam i ja zbog toga prilično praktičan.

Justin Timberlake

Naučio sam od svojeg očuha i djeda da postoji nešto što se zove kavalirština i da ona ne morfa umrijeti rođenjem interneta.

.

Show

Ljiljana Saucha: ‘Nisam znala da mi je to zadnja emisija, kažu da žele mlađe’

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj karijeri na HRT-u”, napisala je na Facebooku televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Saucha (63).

Kako je objasnila, u petak je doznala da emisiju više neće voditi, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno’, jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Svima koji Vama koji ste pratili emisiju – hvala”, napisala je Saucha.


Iako su joj pratitelji novinari na društvenim mrežama savjetovali da tuži HRT zbog ageizma i seksizma, Saucha je odgovorila: “Ma ne, nije mi do toga.” Na pitanje zašto bi se to prihvaćalo kao normalno, odgovorila je: “Vidjela sam da su mnogi prije mene morali otići. I to puno mlađi. To je postalo normalno.”

Jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a, Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je i nekoliko serija za djecu, da bi se potom otisnula u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Saucha je bila prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP