Prati nas

Mozaik

Što su slavne osobe naučile od svojih baka i djedova

‘Moja me baka naučila o teškom radu’, kaže američki predsjednih Barack Obama. I čini se da ga je naučila dobro, jer njezin je unuk postao najmoćnija osoba na svijetu. Evo koje su još korisne savjete danas poznate i uspješne osobe dobile od svojih djedova i baka.

Objavljeno

|

Sve dolazi iz obitelji, slažete li se s tom tvrdnjom? Ako je tako, onda nas upravo djedovi i bake mogu naučiti kako da budemo ljudi. Što su uspješne i slavne osobe naučile od svojih djedova i baka, pročitajte u tekstu kojeg prenosimo s Huffington Posta.

Rihanna

Moja me je baka naučila puno o opraštanju i o tome kako voljeti neprijatelje. O spiritualnosti, vjeri, ženskoj snazi… Jedina stvar koju želi za mene je da se udam za nekoga tko će me voljeti više nego ja njega, jer žena će uvijek dati čak i više od onoga što im treba. Čak i ako te voli malo više, muž će te dočekati samo na pola puta.


Barack Obama

Moja me baka naučila o teškom radu. Ona je ta koja si nije kupila novu haljinu ili auto kako bih ja imao bolji život. Sve što je imala, dala je meni.

Oprah Winfrey

Danas se nalazim ovdje gdje se nalazim jer mi je moja baka dala temelje za uspjeh. Barem deset puta godišnje moja bi mi baka rekla: ‘Sestro, ako vidiš nešto što ti se ne sviđa, učini sve što je u tvojoj moći da to promijeniš. To je ispravna stvar za učiniti.

Bill Clinton

Moj je djed imao samo srednju školu. No svojem malom seoskom dućanu naučio me više o jednakosti u Božjim očima, nego svi moji profesori na fakultetu.

Jamie Foxx

Moja baka je bila i moja prva učiteljica glume. Govorila bi mi: ‘Ispravi se, povuci ramena nazad, postavi se kao da znaš što radiš’.

James McAvoy

Moji baka i djed nikad mi nisu govorili: ‘Možeš biti što god poželiš.’ Mislim da je to velika laž, grozna laž. Ali govorili su mi da pokušam, da imam pravo dati si šansu i vidjeti što će se dogoditi. Uvijek su bili praktični. Mislim da sam i ja zbog toga prilično praktičan.

Justin Timberlake

Naučio sam od svojeg očuha i djeda da postoji nešto što se zove kavalirština i da ona ne morfa umrijeti rođenjem interneta.

.

Show

Zdenka Kovačiček: ‘Moj frajer treba biti mlađi. Vršnjaci su se smirili, a meni to ne pada na pamet’

Najstarija natjecateljica Dore, Zdenka Kovačiček poručuje da još uvijek računa na ljubav. No s obzirom na njenu energiju, kaže, to bi trebao biti mlađi muškarac.

Objavljeno

|

Autor

“Ja čekam da mi se nešto lijepo dogodi! Uvijek to čekam, uvijek osluškujem”, izjavila je o ljubavi pjevačica Zdenka Kovačiček (76) za Jutarnji list. “A treba znati slušati. Iako, s druge strane, ja sam se, znate, u svom životu nauživala i ljubavi i strasti. To opet ne znači da sam čvrsto zaključala vrata svog srca i bacila ključ. Ma kakvi! Takve ključeve nikad ne treba bacati.”

Savršeni muškarac bi, kaže, trebao biti mlađi od nje i to zato da može držati korak s njom. “Moji vršnjaci su se uglavnom nekako smirili i primirili, a meni to ne pada na pamet. Ja i dalje volim izlaziti, družiti se, razgovarati… Dakle, frajer bi trebao biti mlađi od mene, baš kao i svi ‘moji’ muškarci, moji partneri koje sam u životu voljela u muško-ženskom stilu. Iznimka je bio samo moj pokojni suprug”, objasnila je energična pjevačica koja će sutra postati i najstarija natjecateljica Dore, hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije.


“Mlađi ljudi imaju više energije, iako to ne mora nužno biti pravilo jer ja vlastitim primjerom pokazujem da nije uvijek tako. O mlađima, dakle, govorim načelno. Nadalje, frajer na kojega bih pala trebao bi imati slične afinitete poput mene, morao bi razmišljati na sličan način, biti duhovit, znati da su žene odavno ravnopravne s muškarcima… Naravno, nije to jedino. Tzv. vanjska ljepota pritom ne bi bila na odmet”,  opisuje Zdenka koja ističe da joj je kod muškaraca važna unutarnja ljepota.

Iako vjeruje u pobjedu na Dori, Kovačiček će, bez obzira na plasman, nastaviti snimanje novog albuma koji će u izdanju Dancing Beara izaći u svibnju, a zvat će se “Konstatacija jedne mačke” i koji bi, objašnjava, trebao biti na tragu “Frke”.

Zdenka Kovačiček – Frka

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP