Prati nas

Vijesti

Rosa (79) i dvojica unuka su diplomirali isti dan

Usprkos životnim problemima, baka Rosa iz Miamija nije odustala od obrazovanja. Sada će, kaže, napisati dječju knjigu.

Objavljeno

|

Kako se upisati na fakultet u starim godinama?
foto: BigStock

Rosa Salgado, 79-godišnja baka iz Miamija, ovog je vikenda diplomirala na fakultetu Miami-Dade u Floridi na koji se upisala prije 19 godina. Uz nju su stajala i njezina dva unuka, David i Maricio, koji su također obojica diplomirali isti dan, piše Telegram.hr.

Rosa je iz Kolumbije doselila u SAD 1995. godine, naučila je engleski, zaposlila se kao vježbenica u dječjem vrtiću, a 1996. je već postala studentica s planom da dobije diplomu za učiteljicu. No, u međuvremenu su joj se u životu dogodile stvari koje su njezin plan malo stavile na čekanje. Između ostalog, jedno od njezino troje djece – najmlađa kćer, 2005. godine doživjela je prometnu nesreću zbog koje je završila u komi.

Do kada se može najkasnije studirati?

Rosa Salgado na promociji (screenshot NBC)

Salgado se dugo brinula o kćeri, zbog čega je prorijedila odlaske na predavanja i otegnula s diplomom. No, nastavila je studirati i kad se fakultet preselio na drugu adresu, zbog čega je trebala presjedati na nekoliko buseva da bi stigla na predavanje. I nikad nije odustala.

“Svim studentima, bili mladi, stari ili u sredini, rekla bih da se svaki dan moraju boriti kako bi nešto naučili. Jer učenje je predivno. Ja znam da još uvijek postoji puno stvari koje moram naučiti”, rekla je nakon primanja diplome s 14 tisuća drugih studenata Salgado koja se sada baca na novi izazov – pisanje dječje knjige.

/autorica: Vanja Došen, Telegram.hr/

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.