Prati nas

Vijesti

Je li ovo najbogatiji zagrebački umirovljenik?

Prema podacima Porezne uprave, umirovljenik u Italiji drži čak 700 milijuna kuna. Pokazala je to provjera dvadesetak hrvatskih građana koji svoj novac drže u bankama u drugim državama.

S. Bura

Objavljeno

|

Kako uloviti bogatog dečka?
foto: BigStock

U tri i pol godine, od početka 2012. do sada, Porezna uprava provjeravala je kod 1.791 građanina Hrvatske odgovara li njegova imovina prijavljenim prihodima na koje su uredno državi platili poreze ili je ta imovina vrjednija od ‘službenih’ prihoda što bi ukazivalo na to da je dio zarade skriven od očiju poreznika i da je država ostala bez prihoda.

U više od polovice slučajeva, odnosno u njih 932 poreznici su utvrdili da imovina koju imaju pojedini građani ne odgovara prihodima koje su prijavili. Oni će prema rješenju porezne uprave morati platiti dodatni porez na dohodak na razliku između prijavljenih prihoda i vrijednosti imovine koju su stekli u određenom poreznom razdoblju.


Trenutačno je najzanimljiviji slučaj provjere imovine i prihoda dvadesetak građana koji imaju štednju u inozemstvu, a među njima je i slučaj zagrebačkog umirovljenika sa 700 milijuna kuna štednje u Italiji, piše Novi list.

.

Vijesti

Beroš: ‘Nova žrtva koronavirusa je je muškarac srednje životne dobi bez ranijih bolesti’

Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer, zaključio je Beroš.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ministar zdravlja Vili Beroš na tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj registrirano 40 novih infekcija koronavirusom. Broj zaraženih popeo se na 1.222. Do sada je obavljeno 11.464 testiranja.

“Nažalost, imamo jednog preminulog bolesnika u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji ranije nije bio bolestan. 36 bolesnika je na respiratorima, a hospitaliziranih 372. Oporavilo se 130 osoba”, kazao je Beroš.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je, govoreći o osobi koja je preminula, da i mlađe osobe i one srednje dobi, čak i zdrave, mogu u određenim situacijama razviti težak klinički oblik te završiti na respiratoru, pa čak i sa smrtnim ishodom.

“To treba imati na pameti. Dakle, svi oni mlađe i srednje životne dobi moraju čuvati sebe, na prvom mjestu odgovornim ponašanjem, a onda i sve oko sebe. Dakle, nije nitko izuzet. Ono što je u statistici češće, nije sto posto”, rekla je Markotić.

“U ovoj epidemiji ne spašavamo sami sebe, već spašavamo druge. Tu je bit ove solidarnosti. Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer”, zaključio je Beroš.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP