Prati nas

Vijesti

Je li ovo najbogatiji zagrebački umirovljenik?

Prema podacima Porezne uprave, umirovljenik u Italiji drži čak 700 milijuna kuna. Pokazala je to provjera dvadesetak hrvatskih građana koji svoj novac drže u bankama u drugim državama.

S. Bura

Objavljeno

|

Kako uloviti bogatog dečka?
foto: BigStock

U tri i pol godine, od početka 2012. do sada, Porezna uprava provjeravala je kod 1.791 građanina Hrvatske odgovara li njegova imovina prijavljenim prihodima na koje su uredno državi platili poreze ili je ta imovina vrjednija od ‘službenih’ prihoda što bi ukazivalo na to da je dio zarade skriven od očiju poreznika i da je država ostala bez prihoda.

U više od polovice slučajeva, odnosno u njih 932 poreznici su utvrdili da imovina koju imaju pojedini građani ne odgovara prihodima koje su prijavili. Oni će prema rješenju porezne uprave morati platiti dodatni porez na dohodak na razliku između prijavljenih prihoda i vrijednosti imovine koju su stekli u određenom poreznom razdoblju.


Trenutačno je najzanimljiviji slučaj provjere imovine i prihoda dvadesetak građana koji imaju štednju u inozemstvu, a među njima je i slučaj zagrebačkog umirovljenika sa 700 milijuna kuna štednje u Italiji, piše Novi list.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP