Prati nas

Vijesti

Kriza je: Udala se za svekra zbog 800 eura mirovine

Zadovoljni su što svekrova mirovina od 800 eura neće nestati nakon njegove smrti. M. M ne misli da je učinila nešto nemoralno, već u svemu vidi borbu za egzistenciju.

Objavljeno

|

Kako se bogato udati?
foto: BigStock

U vremenima teške gospodarske krize, strana mirovina je često jedini stabilni izvor prihoda kojega se mnoge obitelji ne mogu odreći, ni nakon smrti njihovog nositelja. Zbog toga se i bilježe slučajevi u kojima se snahe udaju za svekra, a sve kako bi nakon njegove smrti imala pravo na obiteljsku mirovinu. O jednom su takvom slučaju koji se dogodio nedaleko Niša izvijestili srbijanski i mediji iz BiH.

„Muž bez posla, ja bez posla. Živimo od svekrove penzije. Sjeli smo da se dogovorimo, ja ću brinuti o njemu dok ne umre, drugo se ništa nije promijenilo“, objasnila je M.M. (43). Kako bi spasila obitelj, razvela se od supruga i udala za njegovog oca.

Iako niti jedan matičar ne bi smio sklopiti ovakav brak, praksa je drugačija javljaju mediji, ali razmjeri ove zbunjujuće situacije nisu poznati.

M. M. se razvela od muža kada se vratio iz inozemstva u kojem je neuspješno tražio posao Preudala se za svekra pa je svome mužu postala maćeha. Ipak, zadovoljni su što svekrova mirovina od 800 eura neće nestati nakon njegove smrti.  M. M ne misli da je učinila nešto nemoralno, već u svemu vidi borbu za egzistenciju. „Između mene i svekra se ništa nije dogodilo, spavam sa mužem u istoj sobi, funkcioniramo kao par, a po selu se samo nagađa što se dogodilo. Zašto bi nemala mirovina propala, a ja i muž ne radimo“, zaključila je za Blic.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.