Prati nas

Vijesti

Jeste li platili sve rate dopunskog zdravstvenog osiguranja?

Oni koji dobiju poziv, a smatraju da dug ne postoji, s uplatnicama ili drugim dokazima o uplati trebaju se osobno javiti najbližem regionalnom uredu odnosno područnoj službi HZZO-a.

Objavljeno

|

stock.xchng

Umirovljenici koji zbog neplaćenih premija dopunskog zdravstvenog osiguranja imaju trajni nalog na mirovinu ovih dana na svoje kućne adrese dobivaju poziv HZZO-a da plate zaostatke, piše Glas Istre.  Iz HZZO-a objašnjavaju da kontinuirano prate dugovanja ali su se ovaj put usmjerili skupini osiguranika koja plaća putem administrativne zabrane ili trajnog naloga s obzirom da je uočeno da najčešće nedostaje uplata prvog obroka premije, najviše do tri rate.

Oni koji dobiju poziv, a smatraju da dug ne postoji, s uplatnicama ili drugim dokazima o uplati trebaju se osobno javiti najbližem regionalnom uredu odnosno područnoj službi HZZO-a. Za dodatne informacije tu su besplatni telefon 0800 7989 i e-adresa [email protected].

Na kraju 2014. godine u HZZO-u je prosječno evidentirano 4.345.435 osiguranika, od čega ih je 2.561.810 imalo i policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. Od osigurane 211.444 osobe u Istarskoj županiji, nešto iznad 120 tisuća ih ima i dopunsko osiguranje.

Dužnika je na isteku prošle godine na državnoj razini bilo 545.304, a u Istri se neredovito plaća 31.788 polica. Odaslanim pozivima, vezano za administrativnu zabranu na mirovinu, obuhvaćeno je 20.402 polica, od čega 1.225 u Istarskoj županiji. (D. P.)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.