Prati nas

Vijesti

Jeste li platili sve rate dopunskog zdravstvenog osiguranja?

Oni koji dobiju poziv, a smatraju da dug ne postoji, s uplatnicama ili drugim dokazima o uplati trebaju se osobno javiti najbližem regionalnom uredu odnosno područnoj službi HZZO-a.

S. Bura

Objavljeno

|

stock.xchng

Umirovljenici koji zbog neplaćenih premija dopunskog zdravstvenog osiguranja imaju trajni nalog na mirovinu ovih dana na svoje kućne adrese dobivaju poziv HZZO-a da plate zaostatke, piše Glas Istre.  Iz HZZO-a objašnjavaju da kontinuirano prate dugovanja ali su se ovaj put usmjerili skupini osiguranika koja plaća putem administrativne zabrane ili trajnog naloga s obzirom da je uočeno da najčešće nedostaje uplata prvog obroka premije, najviše do tri rate.

Oni koji dobiju poziv, a smatraju da dug ne postoji, s uplatnicama ili drugim dokazima o uplati trebaju se osobno javiti najbližem regionalnom uredu odnosno područnoj službi HZZO-a. Za dodatne informacije tu su besplatni telefon 0800 7989 i e-adresa dopunsko-osiguranje@hzzo.hr.


Na kraju 2014. godine u HZZO-u je prosječno evidentirano 4.345.435 osiguranika, od čega ih je 2.561.810 imalo i policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. Od osigurane 211.444 osobe u Istarskoj županiji, nešto iznad 120 tisuća ih ima i dopunsko osiguranje.

Dužnika je na isteku prošle godine na državnoj razini bilo 545.304, a u Istri se neredovito plaća 31.788 polica. Odaslanim pozivima, vezano za administrativnu zabranu na mirovinu, obuhvaćeno je 20.402 polica, od čega 1.225 u Istarskoj županiji. (D. P.)

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP