Prati nas

Vijesti

Uhićene napadačice na Zagrebačkog Casanovu (82)

Djevojke, koje su navodno u razbojnički pohod krenule našminkane i u štiklama, završile su u pritvoru.

S. Bura

Objavljeno

|

Prostitucija u Zagrebu
foto: BigStock

Dvije naoružane djevojke, koje su prije par dana opljačkale 82-godišnjeg umirovljenog zagrebačkog odvjetnika nakon što ih je pustio u stan u Ilici, o čemu smo već pisali, zagrebačka policija prijavila je za razbojstvo, a jednu od njih tereti i za teško ozljeđivanje.

Kako javlja Hina, na meti djevojaka u dobi od 23 i 22 godine po neslužbenim informacijama našao se zagrebački odvjetnik Željko Martić, kojem je mlađa djevojka u naguravanju slomila ruku. Policija sumnja da su djevojke, nakon što ih je odvjetnik u ponedjeljak u večernjim satima pustio u stan, počinile razbojstvo uz prijetnju nožem i vatrenim oružjem, pri čemu su ukrale dokumente, mobitel i oko 1.400 kuna.


Djevojke, koje su navodno u razbojnički pohod krenule našminkane i u štiklama, završile su u pritvoru.

Po pisanju medija, koji odvjetnika spominju pod nazivom “Zagrebački Casanova”, vjerojatno je djevojke pustio u stan jer ih je poznavao. Mediji pišu da se odvjetnik prije deset godina pohvalio da je spavao s 2.300 žena.

.

Vijesti

Nagli skok: 130 novih infekcija, novozaraženi su stari od 7 do 71 godine

Trenutno je prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“U protekla 24 sata zabilježeno je 130 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 686 “, kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak

“Trenutno nema bitnih novih žarišta. Karakteristika je da se ljudi vraćaju s godišnjih odmora i da imamo dosta mladih ljudi oboljelih od ove infekcije. Prosjek godina danas novozaraženih je 34 godine, radi se većim dijelom o mlađim osobama koje su u većinskom dijelu sudjelovali na različitim okupljanjima i različitim mjestima gdje se mladi zabavljaju”, istaknuo je Capak. Najmlađi među novozaraženima rođen je 2013. godine, a nasjtariji 1949. godine.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu Alemka Markotić rekla je da je trenutno prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi, dva su iz Kine, a ostala iz drugih zemalja, uključujući Englesku i SAD, dodala je.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP