Bandić polaže kamen temeljac
foto: zagreb.hr

Počinje izgradnja Doma za starije na Lašćini

Autor: • 14. 07. 2015. • Vijesti1864 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić položio je kamen temeljac za izgradnju novog Doma za starije osobe na zagrebačkoj Lašćini. Dom će biti izgrađen po principu javno-privatnog partnerstva, a svečanoj prilici nazočili su i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna i predstavnik izvođača radova – tvrtka Animus Primo, Branislava Brizara.

Gradonačelnik je podsjetio da je na popisu stanovništva iz 2011. godine bilo čak 136.000 ljudi starijih od 65 godina te da je to znak da kao nacija starimo. Zagreb sa svoja 34 doma za starije osobe dobro prati potrebe stanovništva starije životne dobi, ali je potrebno i dalje ulagati u infrastrukturu kako bi dostigli europski standard.Pročelnica Fortuna je pak objasnila da je ovaj objekt je projektiran za smještaj 200 korisnika – 116 s pojačanom njegom i nadzorom te 24 korisnika oboljelih od Alzheimerove bolesti, dok ostatak čini stambeni dio koji će koristiti pokretne starije osobe. Izrazivši zadovoljstvo početkom gradnje, pročelnica je najavila da je u pripremi i gradnja Doma u Markuševcu, te će se ovim tempom kroz nekoliko godina zasigurno ispuniti europska norma.

Objekt je inače vrijedan 112 milijuna kuna i trebao bi biti gotov krajem iduće godine. Kad sve bude završeno, Dom će se prostirati na gotovo 8.000 četvornih metara.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.