Prati nas

Vijesti

Počinje izgradnja Doma za starije na Lašćini

Na zagrebačkoj Lašćini položen je kamen temeljac za izgradnju novog Doma za starije osobe. Kada bude dovršen, ovaj objekt vrijedan 112 milijuna kuna, prostirat će se na čak 8.000 četvornih metara, a moći će primiti 200 korisnika.

Objavljeno

|

Bandić polaže kamen temeljac
foto: zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić položio je kamen temeljac za izgradnju novog Doma za starije osobe na zagrebačkoj Lašćini. Dom će biti izgrađen po principu javno-privatnog partnerstva, a svečanoj prilici nazočili su i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna i predstavnik izvođača radova – tvrtka Animus Primo, Branislava Brizara.

Gradonačelnik je podsjetio da je na popisu stanovništva iz 2011. godine bilo čak 136.000 ljudi starijih od 65 godina te da je to znak da kao nacija starimo. Zagreb sa svoja 34 doma za starije osobe dobro prati potrebe stanovništva starije životne dobi, ali je potrebno i dalje ulagati u infrastrukturu kako bi dostigli europski standard.


Pročelnica Fortuna je pak objasnila da je ovaj objekt je projektiran za smještaj 200 korisnika – 116 s pojačanom njegom i nadzorom te 24 korisnika oboljelih od Alzheimerove bolesti, dok ostatak čini stambeni dio koji će koristiti pokretne starije osobe. Izrazivši zadovoljstvo početkom gradnje, pročelnica je najavila da je u pripremi i gradnja Doma u Markuševcu, te će se ovim tempom kroz nekoliko godina zasigurno ispuniti europska norma.

Objekt je inače vrijedan 112 milijuna kuna i trebao bi biti gotov krajem iduće godine. Kad sve bude završeno, Dom će se prostirati na gotovo 8.000 četvornih metara.

.

Vijesti

Pavić o nasljedniku: Josip je smiren, napadaju ga neradnici iz Mirovinskog

‘Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.’

Objavljeno

|

Autor

Bivši ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i europskih fonodova Marko Pavić iza N1 televiziju istaknuo je da je kompetentan za novi posao jer je i u bivšem ministarstvu nadgledao europski socijalni fond.

Kaže kako je od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju u tekućem financijskom razdoblju vodio dvije milijarde kroz Ministarstvo rada i europski socijalni fond. “Tako da poznajem strukture i podigli smo ugovorenost što govori da sam uspješno radio na europskom socijalnom fondu.”


Za svog nasljednika Josipa Aladrovića kaže da je dobro vodio HZMO, a kaže da su kaznenu prijavu protiv njega podignuli neradnici iz HZMO-a te da je ona odbačena. “Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP