Prati nas

Vijesti

Izbjeglice: 105-godišnja Bibihal na sinovim leđima stigla u Opatovac

Odmor i okrjepu pružili su joj u toplom šatoru Službe traženja Hrvatskog Crvenog križa u Opatovcu pa će nastaviti svoje putovanje prema Švedskoj. Doznajemo da je Bibihal došla u pratnji 67-godišnjeg sina.

Objavljeno

|

Najastarija izbjeglica
foto: Facebook HCK

Privremeni prihvatni centar za migrante u Opatovcu danas je zabilježio najstariju korisnicu. Među izbjeglicama iz Afganistana je stigla 105-godišnja žena, izvijestio je Hrvatski Crveni križ putem društvenih mreža.

„Upoznajte Bibihal Mirzaji. Ona ima 105 godina i zajedno s ostalih 15 članova obitelji krenula je iz Afganistana na težak put u potrazi za sretnijim životom. Odmor i okrjepu pružili su joj u toplom šatoru Službe traženja Hrvatskog Crvenog križa u Opatovcu pa će nastaviti svoje putovanje prema Švedskoj. Želimo im svu sreću svijeta kao i tisućama drugih s kojima se svakodnevno susrećemo“, stoji u objavi Crvenog križa.

Doznajemo da je Bibihal došla na leđima 67-godišnjeg sina. “Strašno sam umorna, sve me boli, posebno noge. Teško je sve ovo prevaliti u mojim godinama. Ni sama ne znam koliko sam granica, a pogotovo kilometara prevalila u ovih 20 dana, otkako smo se zaputili iz Kunduza na ovaj put pun neizvjesnosti do Švedske. Tamo idemo kod unučadi. Svi mi hoćemo i želimo bolju budućnost. Možda ja to i neću doživjeti, ali ne mogu dopustiti da moja djeca, unuci i praunuci to ne ostvare”, ispričala je novinarima prenose 24 sata.

 

 

Baka Bibihal daje intervju (foto: Facebook HCK)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.