Prati nas

Vijesti

Izbjeglice: 105-godišnja Bibihal na sinovim leđima stigla u Opatovac

Odmor i okrjepu pružili su joj u toplom šatoru Službe traženja Hrvatskog Crvenog križa u Opatovcu pa će nastaviti svoje putovanje prema Švedskoj. Doznajemo da je Bibihal došla u pratnji 67-godišnjeg sina.

Objavljeno

|

Najastarija izbjeglica
foto: Facebook HCK

Privremeni prihvatni centar za migrante u Opatovcu danas je zabilježio najstariju korisnicu. Među izbjeglicama iz Afganistana je stigla 105-godišnja žena, izvijestio je Hrvatski Crveni križ putem društvenih mreža.

„Upoznajte Bibihal Mirzaji. Ona ima 105 godina i zajedno s ostalih 15 članova obitelji krenula je iz Afganistana na težak put u potrazi za sretnijim životom. Odmor i okrjepu pružili su joj u toplom šatoru Službe traženja Hrvatskog Crvenog križa u Opatovcu pa će nastaviti svoje putovanje prema Švedskoj. Želimo im svu sreću svijeta kao i tisućama drugih s kojima se svakodnevno susrećemo“, stoji u objavi Crvenog križa.


Doznajemo da je Bibihal došla na leđima 67-godišnjeg sina. “Strašno sam umorna, sve me boli, posebno noge. Teško je sve ovo prevaliti u mojim godinama. Ni sama ne znam koliko sam granica, a pogotovo kilometara prevalila u ovih 20 dana, otkako smo se zaputili iz Kunduza na ovaj put pun neizvjesnosti do Švedske. Tamo idemo kod unučadi. Svi mi hoćemo i želimo bolju budućnost. Možda ja to i neću doživjeti, ali ne mogu dopustiti da moja djeca, unuci i praunuci to ne ostvare”, ispričala je novinarima prenose 24 sata.

 

 

Baka Bibihal daje intervju (foto: Facebook HCK)

.

Vijesti

Merkel u srijedu slavi 65. rođendan. Iako i dalje drhti, kaže: Sposobna sam

Ona i neslužbeni izvori iz vlade drugi i treći napad objašnjavaju psihološkim posljedicama prvog napada koji se navodno dogodio zbog vrućine i pomanjkanja tekućine.

Objavljeno

|

Autor

“Osjećam se sasvim dobro i nema potrebe za brigom”, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel o napadima drhtavice, javlja Deutsche Welle. Ona je tako u srijedu po drugi put govorila o temi koja tjednima zaokuplja pažnju javnosti. Njene riječi došle su poslije trećeg napada drhtavice koji je javno zabilježen, ovog puta na dočeku finskog premijera Anttija Rinnea. Drhtanje je bilo nešto blaže i kraće od prethodna dva puta.

Merkel je rekla da je u fazi “oporavka” nakon prve drhtavice početkom lipnja. Ona i neslužbeni izvori iz vlade drugi i treći napad objašnjavaju psihološkim posljedicama prvog napada koji se navodno dogodio zbog vrućine i pomanjkanja tekućine.


“To očito još nije sasvim gotovo, ali postoji napredak i sada neko vrijeme moram živjeti s tim”, rekla je kancelarka, dodajući kako vjeruje da će napadi proći kako su i došli. Ona na potpitanja novinara nije željela precizirati što su uzroci zdravstvenih tegoba. “Inače sam čvrsto uvjerena da sam sasvim sposobna”.

Time je pokušala ugušiti rasprave o tome je li njeno zdravlje tako narušeno da više ne može obavljati kancelarski posao. Merkel u srijedu navršava 65 godina, piše Deutsche Welle.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP