Na koje preglede ići?
foto: BigStock

Sutra hodajte Jarunom i besplatno izmjerite šećer i tlak

Autor: • 27. 11. 2015. • Promo1620 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ministarstvo zdravlja poziva Zagrepčane da se i ove subote, 28. studenoga, odazovu na javnozdravstvenu akciju “Izađi i hodaj” na zagrebačkom jezeru Jarun,  od devet sati ujutro do podneva.  Tijekom akcije medicinsko osoblje zagrebačkog Crvenog križa građanima će besplatno mjeriti šećer i krvni tlak,  dok će studenti Fitnes učilišta poučavati pravilnom hodanju.

Redovito hodanje smanjuje rizike obolijevanja od bolesti srca i krvnih žila, smanjuje rizik od obolijevanja od dijabetesa tipa 2, smanjuje rizik od obolijevanja od raka debelog crijeva i raka dojke, te prevenira nastanak i smanjuje prekomjernu tjelesnu težinu, poručili su iz Ministarstva zdravlja uoči početka  akcije koja se održava svake subote od 14. studenoga.

Akcija počinje i završava iza Veslačkog doma na Jarunu

Uz Zavod za zdravstvene usluge u turizmu Ministarstva zdravlja, u organizaciji sudjeluju Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Zagrebački savez sportske rekreacije i Fitnes učilište.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.