Prati nas

Televizor

Nitko kao stojadin

Još od 1971. ovo vozilo žarilo je i palilo prometnicama bivše države, a i dan danas moguće je u Hrvatskoj i regiji pronaći pokoji primjerak koji odbija otići u mirovinu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

“Ah, da nam je kojim slučajem tijekom ovih smrznutih zimskih dana Zastava 101, nema tog snijega i leda koji bi nas mogao onemogućiti u jurcanju zaleđenim prometnicama.” S tim nas je riječima na nekad popularno vozilo podsjetio tportal.

Sada već legendarna Zastava 101, stojadin, 2008. otišla je u ropotarnicu povijesti. Još od 1971. ovo vozilo žarilo je i palilo prometnicama bivše države, a i dan danas moguće je u Hrvatskoj i regiji pronaći pokoji primjerak koji odbija otići u mirovinu.


Za mlađe generacije navodimo da je Zastavu 101 proizvodila srpska tvornica Zavod Crvena zastava, dolazila je u četiri verzije motora: 1116 ccm s 40,4 kW i 47 kW, 1286 ccm s 47,8 kW i 53,7 kW, a proizvodila se u više inačica: s petero vrata (101, 101 SC, 101 Specijal) te s troje vrata kao Zastava 101 Mediteran, piše tportal.

 

 

.

Televizor

Muškarci obukli suknje, jer su im zabranili kratke hlače

Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je jedan sindikalac.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Muški u suknjama

Vozači autobusa u francuskom Nantesu pojavili su se na poslu odjeveni u suknje. Na taj način prosvjeduju protiv odredbe koja ima zabranjuje nošenje kratkih hlača dok rade, iako su temperature nesnosno visoke. Stanje je još gore kada se pribroji činjenica da rade u autobusima javnog prijevoza u kojem često i ne radi klimatizacija.

„Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je sindikalac Didier Sauvetre.


Vozač Gabriel Magner nakon cjelodnevne vožnje u paklenim uvjetima poručuje da je vožnja u suknji bila dobra odluka.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP