Prati nas

Ljubav

5 koraka koje sam slijedila kako bih našla ljubav nakon pedesete

Što vam prvo padne na pamet kad vam netko spomene pojam ‘zaljubljivanje’? Vjerojatno mladenačka ljubav i tinejdžerska zaluđenost. Zaljubljivanje je nešto čime se bave mladi, zar ne? Pa – ne! Ljubav ne poznaje godine, a ako tražite ljubav nakon pedesete, evo nekoliko savjeta

Objavljeno

|

Kako naći muškarca u starosti?
foto: BigStock

Kad ste bili tinejdžeri ili u ranim dvadesetima možda i niste previše izlazili na spojeve. Vjerojatno ste bili u srednjoškolskom ili fakultetskom okruženju koje je bilo ispunjeno slobodnim mladim dečkima i djevojkama poput vas. Izlazili ste zajedno, igrali se, pričali i upoznavali jedno drugo prije nego što bi se zaljubili i odlučili vjenčati, piše savjetnica za veze Lisa Copeland u Huffington Postu.

Promotrimo današnju situaciju kada jedan od četiri braka parova starijih od 50 završava razvodom. Sudac udara čekićem i objavljuje da ste službeno razvedeni, a vaši prijatelji vas žele oraspoložiti govoreći vam da ste odličan ulov i da će novi muškarac brzo doći u vaš život. Ono što vam ne mogu reći je kako da privučete i zadržite muškarca u ovoj životnoj dobi.

Podijeliti ću s vama 5 koraka koje sam slijedila kako bih našla ljubav nakon pedesete. Bilo da ste novi kad je u pitanju izlaženje na spojeve ili vas treba probuditi iz rutine, znam da mogu pomoći i vama.

Korak 1 – Ponovno otkrijte svoj unutarnji sjaj

Zakon privlačnosti kaže da možemo privući nekoga samo na osnovi toga tko smo i gdje smo trenutno u životu. U ljubavi to znači da ćete privući muškarca koji će vas voljeti samo toliko koliko volite sebe. Ponekad se ne osjećamo toliko voljeno. Zato je važno da uzmete vremena da se prisjetite koliko ste veličanstveni… da, čak i kao žena starija od 50 godina. Možete učiniti ovo pronalaženjem svog unutarnjeg sjaja. On je u vama i možete ga početi tražiti tako što ćete napraviti listu svih stvari koje volite u ova četiri segmenta vlastite osobe.

1. Vaše tijelo

2. Vaša osobnost

3. Što volite raditi, koji su vaši interesi?

4. I na kraju, ali ne i najmanje važno, što je vaša najveća strast u životu.

Mislim da ćete biti prilično zadivljeni vlastitom posebnošću jednom kad prođete ovu vježbu.

Korak 2 – Ponovno otkrijte umjetnost flerta

Bilo da susrećete muškarce preko interneta ili u stvarnom svijetu, flert je najbolji način da se zadobije pozornost muškaraca. Na internetu možete to raditi tako da muškarca stavite među svoje prijatelje ili favorite. U stvarnom životu, nasmiješite se i održavajte kontakt očima barem pet sekundi. Ili, ako ste na spoju, lagano dodirnite njegovu ruku. Ovo su sve znakovi koji će muškarcu dati do znanja da ste zainteresirani za njega.

Korak 3 – Imajte tri odjevne kombinacije za spojeve u svom ormaru

Kada sam započela sa izlaženjem na spojeve nisam imala apsolutno nikakav osjećaj za stil i modu. Prekopavala bi svoj ormar dugo prije nego što bi morala otići vani u potrazi za „savršenim outfitom“. Ništa nije izgledalo dobro jer sam u svom ormaru imala samo traperice i crne majice ili bluze.

S vremenom i uz pomoć drugih, razvila sam osjećaj za stil i kupila odjeću koja ističe moju ženstvenost i u kojoj izgledam i osjećam se dobro. Složila sam tri kombinacije za spojeve koje odražavaju moj unutarnji sjaj i koje sam mogla obući za spojeve.

Sad je vaš red. Morate složiti tri odjevne kombinacije koje volite nositi. Počnite s vašim ormarom. Miješajte i slažite nove kombinacije od postojećih komada odjeće u ormaru kako bi složili tri outfita za spojeve u kojima se osjećate kao rock zvijezda. Ako to ne uspije, krenite u vašu omiljenu trgovinu odjećom i pronađite nešto zabavno u čemu se osjećate nevjerojatno. Kad se osjećate nevjerojatno, sjajite, a muškarce privlače žene koje su samopouzdane.

Korak 4 – Izlazite na spojeve

Muškarac s kojim izađete možda neće biti vaš sljedeći partner, ali spoj s njim može biti odličan. Možda vam čak može postati dobar prijatelj koji će biti savršen za pratnju na vjenčanje ili zabavu na koju ne želite doći sami. Ili možda može biti zabavno muško društvo na subotnju večer u kojoj on kupuje karte a vi kupujete kokice. Idite na spojeve kako bi upoznale nekog novog i zanimljivog. Nakon toga možete odlučiti kako ćete ga uklopiti u svoj život, kao prijatelja, ljubavnika ili potencijalnog partnera.

Korak 5 – Koristite 4 magične riječi koje muškarci vole čuti

Jeste li se ikada zapitali zašto su se muškarci trgali da pomognu Scarlett iz „Prohujalo s vihorom“. Evo vam naznaka: Scarlett je znala kako da se muškarci osjete važnima i potrebnima. Zauzvrat, muškarci nisu željeli ništa više nego da je učine sretnom. Muškarci mogu učiniti isto za vas.

Ako želite muškarca koji će vas usrećivati, razmislite o korištenju ove četiri magične riječi: „treba mi tvoja pomoć“, i samo promatrajte kako se vaš život s muškarcima mijenja. Samo vodite računa da mu zahvalite i cijenite sve što radi za vas.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.