Prati nas

Vijesti

Ministrica Šikić: Vlada će se boriti protiv siromaštva starijih osoba

Peticiju protiv siromaštva starijih osoba su potpisala 25.664 građana, a ministrici su je u prostorijama Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uručili predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH).

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Ministrica socijalne skrbi
screenshot: HTV

Ministrica rada i mirovinskoga sustava dr. sc. Nada Šikić primila je i poduprla peticiju „Glasam protiv siromaštva starijih osoba“, te se zauzela za produljenje mandata Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe. Kako javlja HRT, peticiju su potpisala 25.664 građana, a ministrici su je u prostorijama Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uručili predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH).

Predsjednica SUH-a Jasna Petrović upozorila je na niz problema s kojima se umirovljenici suočavaju godinama. Ministrica se zauzela za produljenje mandata Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe koji su inicirali Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske. Ova vlada borit će se protiv siromaštva na nacionalnoj razini uključujući siromaštvo među umirovljenicima, poručila je ministrica Šikić.


.

Vijesti

Jadranka Kosor o potopu SDP-a: Bernardiću bi bilo bolje da je na izbore išao bez Hrelje

‘Neke od stranaka koje je Bernardić sakupio, niti imaju infrastrukturu, niti ikome nešto znače, niti što mogu donijeti, navodi Kosor.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ako je vjerovati izlaznim anketama, Restart koalicija prevođena predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, pretrpjela je težak poraz.

Razloge tomu nekadašnja premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor traži i u Bernardićevim koalicijskim partnerima, primjerice Goranu Aleksiću iz Snage ili Silvanu Hrelji iz Hrvatske stranke umirovljenika.


Da je Bernardić donio krive odluke, kazala je za N1 televiziju: “Prije dva mjeseca sam govorila o sinergiji koju donosi Restart koalicija. Prva istraživanja su pokazala da nema sinergije, a to se sada bjelodano pokazuje. Neke od stranaka koje je Bernardić sakupio, niti imaju infrastrukturu, niti ikome nešto znače, niti što mogu donijeti.”

Izborili su fotelju za sebe

Kosor obrazlaže da se radi o pojedincima koji su na izborima samo izborili radno mjesto u Saboru za sebe i to na SDP-ovoj listi, ali i da ne donose snagu, teren i sinergiju kojom obiluje HDZ. “Primjerice, što je donio gospodin Aleksić? Ništa, samo sebe. Apsolutno i gospodin Hrelja. To je čovjek koji je bio u mnogim koalicijama. Bio je i u koaliciji s HDZ-om kad sam preuzela Vladu. Kad se činilo da je bolje da se pred izbore prikloni nekom drugom, napustio je Vladu, kao i Darinko Kosor. Tada zamalo nije pala vlada, a da se to dogodilo, ne bismo završili pregovore s Europskom unijom”, prisjetila se Kosor.

Bivša premijerka kaže da bi Bernardiću bilo puno bolje da je SDP na izbore izašao sam ili da tu i tamo ima nekakvu “točkastu koaliciju” poput HDZ-a. “Uvođenjem tih i tolikih u parlament na SDP-ovim listama, otvorio si je prostor za nove preletača. A to je neuralgična točka SDP-a”, zaključuje Kosor.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP