Prati nas

Vijesti

Ministrica Šikić: Vlada će se boriti protiv siromaštva starijih osoba

Peticiju protiv siromaštva starijih osoba su potpisala 25.664 građana, a ministrici su je u prostorijama Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uručili predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH).

Objavljeno

|

Ministrica socijalne skrbi
screenshot: HTV

Ministrica rada i mirovinskoga sustava dr. sc. Nada Šikić primila je i poduprla peticiju „Glasam protiv siromaštva starijih osoba“, te se zauzela za produljenje mandata Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe. Kako javlja HRT, peticiju su potpisala 25.664 građana, a ministrici su je u prostorijama Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uručili predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH).

Predsjednica SUH-a Jasna Petrović upozorila je na niz problema s kojima se umirovljenici suočavaju godinama. Ministrica se zauzela za produljenje mandata Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe koji su inicirali Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske. Ova vlada borit će se protiv siromaštva na nacionalnoj razini uključujući siromaštvo među umirovljenicima, poručila je ministrica Šikić.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.