Ministrica socijalne skrbi
screenshot: HTV

Ministrica Šikić: Vlada će se boriti protiv siromaštva starijih osoba

Autor: • 19. 02. 2016. • Vijesti1142 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ministrica rada i mirovinskoga sustava dr. sc. Nada Šikić primila je i poduprla peticiju „Glasam protiv siromaštva starijih osoba“, te se zauzela za produljenje mandata Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe. Kako javlja HRT, peticiju su potpisala 25.664 građana, a ministrici su je u prostorijama Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uručili predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH).

Predsjednica SUH-a Jasna Petrović upozorila je na niz problema s kojima se umirovljenici suočavaju godinama. Ministrica se zauzela za produljenje mandata Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe koji su inicirali Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske. Ova vlada borit će se protiv siromaštva na nacionalnoj razini uključujući siromaštvo među umirovljenicima, poručila je ministrica Šikić.Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.