Prati nas

Vijesti

Prve ovogodišnje žrtve gripe: umrla dvojica muškaraca

51-godišnji muškarac u osječki KBC stigao je prije nekoliko dana s teškom upalom pluća te se liječio na odjelu intenzivne skrbi – preminuo je u ponedjeljak.

Objavljeno

|

Kako prepoznati gripu?
foto: BigStock

Dvije osobe u Hrvatskoj su preminule od svinjske gripe! Preminula su dvojica muškaraca – u Zagrebu i u Osijeku, javila je RTL televizija.

51-godišnji muškarac u osječki KBC stigao je prije nekoliko dana s teškom upalom pluća te se liječio na odjelu intenzivne skrbi – preminuo je u ponedjeljak. Svake sezone gripe nekoliko desetaka osoba umre od komplikacija te zarazne bolesti. Liječnici upozoravaju da se gripa ozbiljna bolest koja se mora odležati.

U Hrvatskoj je od početka sezone gripe do sada prijavljeno ukupno 6.063 oboljelih, a prema broju prijava sezona gripe je blažeg intenziteta u usporedbi s lani,  iako je gripa još uvijek u uzlaznoj fazi, priopćeno je iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Vrhunac sezone tek se očekuje.

Prema zadnjem izvješću Europskog centra za sprečavanje i suzbijanje bolesti, sezona gripe je u uzlaznoj fazi, a  prema prijavama iz 25 europskih zemalja pojačana  je aktivnost virusa gripe.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.