Prati nas

Televizor

Sve to odlazi u… !

Obavezno pogledajte ovaj urnebesni uradak i hrabro nas slažite kako uopće nemate pojma o čemu bijesna Violeta govori. Film je krajem 2013. godine dobio drugu nagradu na reviji jednominutnog filma „60 sekundi hrvatskog filma“, a koju priređuje Autorski studio.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Nakon što je svoju kolegicu Violetu Đukić bezuspješno godinama pokušavao nagovoriti da prestane pušiti, nastavnik likovne kulture Zoran Božičević odlučio je o njenoj ovisnosti snimiti film.

Rekao joj je da se može slobodno naljutiti zbog svog tog nagovaranja, ali pred njegovom kamerom. Rezultat je kratki film koji je krajem 2013. godine dobio drugu nagradu na reviji jednominutnog filma „60 sekundi hrvatskog filma“, a koju priređuje Autorski studio.


Obavezno pogledajte ovaj urnebesni uradak (kliknite na gornju sliku) i hrabro nas slažite kako uopće nemate pojma o čemu bijesna Violeta govori.

Autor: Zoran Božičević / Govori: Violeta Đukić / Montaža: Milan Bukovac / Produkcija: Autorski studio, 2013.

 

.

Televizor

Muškarci obukli suknje, jer su im zabranili kratke hlače

Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je jedan sindikalac.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Muški u suknjama

Vozači autobusa u francuskom Nantesu pojavili su se na poslu odjeveni u suknje. Na taj način prosvjeduju protiv odredbe koja ima zabranjuje nošenje kratkih hlača dok rade, iako su temperature nesnosno visoke. Stanje je još gore kada se pribroji činjenica da rade u autobusima javnog prijevoza u kojem često i ne radi klimatizacija.

„Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je sindikalac Didier Sauvetre.


Vozač Gabriel Magner nakon cjelodnevne vožnje u paklenim uvjetima poručuje da je vožnja u suknji bila dobra odluka.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP