Prati nas

Vijesti

Karamarko: Poskupljenje dopunskog je štednja, a ne udar na socijalu

Zapravo nitko ne zna koliko smo dužni i zato počinjemo u svemu tome uvoditi red iako znamo da je to nepopularno i nadamo se da više neće biti takvih zahvata, rekao je Karamarko

Avatar

Objavljeno

|

Tomislav Karamarko obećao umirovljenicima veće mirovine
Tomislav Karamarko (foto: hdz.hr)

Po pitanju najave poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a od gotovo 30% danas se oglasio šef HDZ-a, vođa Domoljubne koalicije i prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko.

“To je samo borba za smanjenje duga, da se dalje ne zadužujemo jer je zdravstvo zaduženo preko pet milijardi kuna. Zapravo nitko ne zna koliko smo dužni i zato počinjemo u svemu tome uvoditi red iako znamo da je to nepopularno i nadamo se da više neće biti takvih zahvata”, rekao je Karamarko novinarima koji su ga pitali o najavi poskupljenja dopunskoga zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna budući da takve mjere nije bilo u predizbornim programima.


Na pitanje nije li to udar na socijalu, Karamarko je odgovorio: “Ne, to su mjere štednje za sada, a vidjet ćemo što će biti ubuduće.”

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP