Prati nas

Vijesti

Uskoro ćete morati nabaviti novi televizor ili dodatnu opremu

Rješenje je u kupovini novog televizora ili u dodatnoj opremi kakvu smo već kupovali prilikom prvog prelaska i čija bi se cijena trebala kretati oko 250 kuna i više. Procjene su da se radi o poslu vrijednom oko 300 milijuna kuna.

Objavljeno

|

Kako je bilo nekad?
foto: BigStock

Iako je Hrvatska u 5. listopada 2010. godine formalno ugasila analogni televizijski signal i prešla na digitalno emitiranje, čeka naš još jedno tehnološko unaprjeđenje. Emitiranje bi do 2019. godine s DVB-T signala trebalo prijeći na DVB-T2.

Kao i u prvom prelasku za gledanje televizijskog programa trebat ćete televizijske prijemnike koji mogu pratiti DVB-T2 signal, a takvih je u hrvatskim kućanstvima malo. Rješenje je u kupovini novog televizora ili u dodatnoj opremi kakvu smo već kupovali prilikom prvog prelaska i čija bi se cijena trebala kretati oko 250 kuna i više. Procjene su da se radi o poslu vrijednom oko 300 milijuna kuna.

Ukratko, kupujete li ovih dana novi televizijski prijemnik, obavezno provjerite ima li na sebi DVB-T2 oznaku i naznačen sustav kodiranja H.265/HEVC. Tako ćete izbjeći nove troškove u budućnosti. To se, naravno, ne odnosi na one koji televiziju gledaju putem kabela ili IPTV sustava.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.