Prati nas

Show

Umrla glumica Doris Roberts, Raymondova mama

Imala je bogatu televizijsku i kazališnu karijeru, no proslavila se ulogom Marie Barone. Za ulogu mame koja sve voli kontrolirati i držati sve konce u svojim rukama, dobila je čak četiri nagrade Emmy.

Objavljeno

|

Tko je glumio Raymondovu majku?
screenshot: Youtube

Glumica, Doris Roberts, najpoznatija po ulozi Raymondove majke u humorističnom serijalu “Svi vole Raymonda” preminula je u 91. godini života u Los Angelesu.

Doris Roberts osvojila je simpatije gledatelja ulogom Marie Barone koja je sa suprugom Frankom živjela preko puta svog sina Rayja Romana i njegove supruge Debre te im se svakodnevno uplitala u život. Za tu je ulogu osvojila četiri Emmyja, a jednoga je osvojila već i prije za sporednu ulogu u dramskom serijalu “St. Elsewhere”.

Doris May Green rođena je 1925. godine u St. Louisu u Missouriju. Nakon što ih je otac napustio, Doris je s majkom preselila u New York, gdje je kasnije uzela očuhovo prezime Roberts. Studirala je novinarstvo, ali je ubrzo shvatila da je gluma njezin život. Na Broadwayju je debitirala 1955. godine u humorističnoj predstavi “The Time of Your Life”, a na televiziji i par godina prije u CBS-ovom showu “Starlight Theatre”. Imala je bogatu kazališnu i filmsku karijeru, ali pravu slavu doživjela je tek s humorističnim serijalom “Svi vole Raymonda”.

– Ovo je kraj jedne ere. Moja predivna svekrva s TV ekrana Doris Roberts bila je velika profesionalka od koje sam mnogo naučila. Bila je duhovita i voljela je život – napisala je Patricia Heaton, koja je u serijalu glumila Debru Barone.

Pogledajte isječak iz serije:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.