Prati nas

Show

Omiljeni televizijski djedovi

Djedovi iz televizijskih serija često su najomiljeniji likovi i nijedna TV obitelj nije potpuna bez lika djeda. Oni ne paze što govore i svojim riječima beskrajno nerviraju svoje ukućane, ali jako zabavljaju publiku.

Objavljeno

|

Tko je bio djed iz Svi vole Raymonda?
Peter Boyle (Svi vole Raymonda)

Da bi neka televizijska obitelj bila prava obitelj, neizostavan je lik djeda. Upravo su djedovi oni koji se naglas usude izgovoriti ono što drugi u obitelji samo misle, pa su zbog te iskrenosti često i najomiljeniji likovi.  Sastavili smo popis omiljenih televizijskih djedova iz popularnih TV serija.

Frank iz “Svi vole Raymonda”

Frank Barone, televizijski tata Raymonda Baronea, kojeg svi vole u istoimenoj seriji, umirovljeni je knjigovođa i veteran Korejskog rata – što obilno spominje kad god se ukaže prilika. Tvrdoglav je, nepažljiv, svadljiv – ali neodoljiv! Uz suprugu Marie čini jedan od omiljenih bračnih parova. Pod čvrstom je paskom svoje dominantne žene, no ipak spreman sasuti joj u lice sve ono što se drugi ne usude reći. Kako bilo, ne odvaja se od nje i to najviše zbog njezine kuhinje. Franka je utjelovio televizijski i filmski glumac Peter Boyle (71), najpoznatiji upravo po ulozi svadljivog djeda. Glumio je u preko 60 filmova među kojima su i naslovi popot “The Monster’s Ball”, “While You Were Sleeping” i “Dr. Dolittle”.


Abe iz “Simpsona”

Abraham Jay – Jedediah “Abe” Simpson djed je iz crtane serije “Obitelj Simpson”. Abe je Homeru tata, a Bartu, Lisi i Maggie djed. Da je upravo ovaj televizijski djed publici jedan od najdražih, dokazuje i izbor Abea za djeda u izboru “Savršena TV obitelj” kojeg je organizirao magazin Entertainment Weekly u svom tisućitom broju. Veteran je 2. svjetskog rata i bivši farmer koji sada živi u umirovljeničkom domu. Poznat je po predugačkim, često nepovezanim pričama. Lik je nazvan i djelomično nastao prema stvarnoj osobi – djedu Matta Groeninga, tvorca “Simpsonovih”. U seriji mu glas posuđuje Dan Castellaneta.

Jack Geller iz “Prijatelja”

Jack Geller tata je Monice i Rossa iz popularne televizijske serije “Prijatelji”. U seriji je djed postao tri puta i to dva puta zahvaljujući Rossu i jednom Monici. Štoviše, Monica je svog prvorođenog sina nazvala očevim imenom, Jack. Jack Geller poznat je po svojim neprimjerenim komentarima kojima nehotica izvrijeđa sve oko sebe, a nakon čega obično samo kaže: “Pa što? Samo kažem!”. Monicinog i Rossovog tatu utjelovio je TV i filmski glumac Elliott Gould (76).

Tko je bio djed iz Mućki?

Lennard Pearce, desno (Mućke)

Djed iz “Mućki”

Edward Kitchener Trotter, poznatiji jednostavno kao Djed, lik je koji se u poznatoj britanskoj humorističnoj seriji “Mućke” (“Only Fools and Horses”) pojavljivao od 1981. do 1984. Baš poput svojih unuka Dela i Rodneya, djed nikad nije uspio duže zadržati neki posao, pa se okušao kao dekorater, nažigač, dobrovoljac u Legiji stranaca, krijumčar oružja, čuvar u skladištu i slično. Djeda je tumačio britanski glumac Lennard Pearce (69), no kad je on 1984. umro, tvorci seriji ga nisu željeli zamijeniti drugim glumcem, već je i lik Djeda u seriji umro. Sprovod je prikazan u epizodi “Strained relations”. U sljedećim epizodama pojavljuje se Djedov mlađi brat Albert.

Helena Handbasket/Charles Bing iz “Prijatelja”

Kad su Monica i Chandler dobili sina, malenog Jacka, djed je postao i Chandlerov otac, transvestit umjetničkog imena Helena Handbasket, koju je sjajno odglumila Katleen Turner (60). Djed odjeven u usku, svjetlucavu večernju haljinu i s visokim potpeticama, zasigurno nije ono što očekujemo od tipičnog djeda.

Russell Huxtable iz “Cosby Showa”

Russell Huxtable otac je Cliffa Huxtablea iz serije “Cosby Show”. Sa svojom suprugom, Cliffovom mamom Annom, često dolazi Cliffu, Claire i ostatku obitelji u posjet. Russell je bio glazbenik i svirao je trombon u bandu “Jazz Caravan”. Likovi Russell i Anna nazvani su po bratu i majci tvorca serije, Billa Cosbyja. Russella Huxtablea glumio je američki kazališni, TV i filmski glumac Earle Hyman (88). Uloga Cliffovog oca u “Cosby Showu” priskrbila mu je i nominaciju za nagradu Emmy.

Jock Ewing iz “Dallasa”

John Ross “Jock” Ewing, Sr. zasigurno je najbogatiji djed s našeg popisa. Jock je teksaški naftni magnat i osnivač tvrtke Ewing Oli, zaslužne za silno bogatstvo jedne od najpopularnijih TV obitelji čiji život smo pratili osamdesetih u sapunici “Dallas”. Jock ima tri sina: Bobbyja, Garyja i zločestog J.R.-a. Jocka Ewinga u TV seriji je glumio Jim Davis (71), no kad se 1981. razbolio i umro, ulogu je preuzeo Dale Midkiff.

.

Show

Diane Keaton (73): Na spoju nisam bila tri i pol desetljeća!

Najpoznatija veza ove slavne američke glumice, producentice i redateljice bila je ona s redateljem Woodyjem Allenom iz sedamdesetih.

Objavljeno

|

Autor

U razgovoru za InStyle glumica Diane Keaton (73) priznala je kako već 35 godina nije bila – na spoju. Kaže, muških prijatelja joj ne dostaje, no onih s kojima bi se ljubila i izlazila nema. Uz to, kazala je i kako se nikada nije željela udati i biti nečija supruga.

“Čudna sam. Ne znam ništa i nisam ništa naučila posebno o životu. To što starimo ne znači da postajemo mudriji”, objasnila je i dodala: “Imam 73 godine i mislim da sam jedina među svojim vršnjacima koja je izabrala da bude sama cijelog svog života.” Tvrdi da do danas nije požalila što nije postala nečija supruga.


Najpoznatija veza ove slavne američke glumice, producentice i redateljice bila je ona s redateljem Woodyjem Allenom iz sedamdesetih. Prvi put su se sreli na njezinoj audiciji za brodwaysku produkciju “Zasviraj ponovno, Sam”, ali se nisu upoznali sve do večere nakon ponoćne probe. Allen tvrdi da ga je privukao njezin smisao za humor.

Nakon što je njihova veza završila 1979. počela je hodati s Warrenom Beattyjem, svojim kolegom iz Crvenih. Veza s Beattyjem učinila ju je čestom temom tabloida i medija općenito, uloga na koju nije bila naviknula. Kako je izbjegavala javna pojavljivanja, Vanity Fair ju je 1985. nazvao “najodbojnijom zvijezdom poslije Grete Garbo”. Beatty i Keaton prekinuli su ubrzo nakon snimanja Crvenih. Vjerovalo se da je zato kriva zategnutost u međusobnim odnosima prouzročena mnogim produkcijskim problemima.

Keaton je ostala u kontaktu i s Beattyjem i Allenom, a Allena opisuje kao jednog od najbliskijih prijatelja. Keaton je bila u vezi i s Alom Pacinom, svojim kolegom iz trilogije Kum. Završila je tijekom snimanja trećeg dijela.

Osebujna glumica majka je dvoje djece: djevojčice nazvane Dexter (posvojene 1996.) i dječaka Dukea (posvojenog 2001.).

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP