Kako zaraditi mirovinu?
Gojko Bežovan (screenshot: HTV)

Bežovan: Građani lakše troše na mobitele nego na dopunsko osiguranje

Autor: • 10. 05. 2016. • Vijesti1118 • Verzija za ispis Verzija za ispis

O najavljenoj mirovinskoj reformi i reformi zdravstva za program HRT-a govorili su profesor sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Gojko Bežovan i potpredsjednik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) Dražen Štiglić.

‘Odlazak u mirovinu sa 67 godina odluka je koju smo morali donijeti pod pritiskom EU-a i ne radi se o mirovinskoj reformi. Pitanje je koliko mi mirovine financiramo iz fondova, a koliko iz proračuna koji pripada svim građanima’, kazao je Bežovan. ‘Mi smo u krizi povećavali mirovine, dijelili božićnice, a nemamo nikakve mjere zapošljavanja i ne radimo ništa da nam mladi ostanu u Hrvatskoj’. Napomenuo je kako ovih godina u mirovinu odlazi najveći broj zaposlenih, onih koji pripadaju ‘baby boom’ generaciji. Prozvao je medije u Hrvatskoj da o tome javnost nisu dobro informirali.Štiglić je rekao kako je BUZ apsolutno protiv odlaska u mirovinu sa 67 godina, a inzistiraju i na drugom mirovinskom stupu. Naglasio je kako smo treća europska zemlja po siromaštvu umirovljenika.

Komentirajući odustajanje od poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja, Bežovan je kazao kako očito ministar zdravlja Dario Nakić nema političkog iskustva. ‘Mislim da je većina naših građana spremna potrošiti više novca na mobilnu telefoniju nego na zdravlje’ i u tom bi slučaju, smatra, trebalo uvesti imovinski cenzus. ‘Mirovine nisu prirodna pojava, one se moraju zaraditi’, naglasio je.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.