Prati nas

Stil i ljepota

Kratko pismo proizvođačima krema protiv bora

Kupila sam kremu protiv bora. I piling za lice. I toner. I Noćnu kremu. I još uvijek izgledam onoliko staro koliko doista i jesam. Moja je koža manje suha. Mislim da je i malo mekša. No ne izgledam mlađe. Samo više sjajim.

Objavljeno

|

Kako sakriti godine?
foto: BigStock

Starenje je biološka činjenica i tu se ne može ništa. Pa ipak, svi se u određenoj životnoj fazi trudimo izgledati mlađe. No pomažu li doista čudotvrne kreme, preparati i ulja? Evo što je na portalu Huffington Post proizvođačima krema protiv bora poručila njihova kolumnistica Janet Eve Josselyn:

Pozdrav svima, to sam ja – žena s borama. Hvala vam što se trudite da izgledam mlađe. Kupila sam kremu protiv bora. I piling za lice. I toner. I noćnu kremu. I još uvijek izgledam onoliko staro koliko doista i jesam. Moja je koža manje suha. Mislim da je i malo mekša. No ne izgledam mlađe. Samo više sjajim.

Koga ja to zavaravam? Vlak koji prevozi bore odavno je već krenuo sa svoje stanice. I zato sad moram odlučiti. S obzirom da se bojim invazivnih tretmana, mogu ili pokupovati sve preparate protiv starenja ili jednostavno prihvatiti da se moje lice s godinama mijenja.

Voljela bih da mogu reći da me nimalo ne smetaju promjene koje se događaju kako starim. No to nije istina. Mrzim to. Mrzim svoje bore. Evo. Rekla sam to. I zato ne, još neću odustati i prestati se truditi. Nisam osoba koja lako odustaje. I dalje ću iskušavati nove proizvode i nadati se da ću pronaći onaj koji će doista funkcionirati.

Jer nada je vječna. Baš kao i bore.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.