Prati nas

Vijesti

Od 2017. godine pojeftinjuju lijekovi?

Ministar zdravlja Dario Nakić danas je objavio kako bi se poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja moglo odgoditi do jeseni. Objavio je da će bolnice sigurno ostati bez pojedinih odjela, potrošnja lijekova iznimno će se kontrolirati, a njihova cijena će mijenjati i nabava objediniti.

Objavljeno

|

Hoće li poskupiti lijekovi?
foto: Pixabay

Ministar zdravlja Dario Nakić danas je objavio kako bi se poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja moglo odgoditi do jeseni. Na kongresu Udruge poslodavaca u zdravstvu u Opatiji objavio je da će bolnice sigurno ostati bez pojedinih odjela, potrošnja lijekova iznimno će se kontrolirati, a njihova cijena će mijenjati i nabava objediniti.

Mijenjat će se referentne zemlje prema kojima Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) određuje cijene lijekova. Ravnateljica Tatjana Prenđa Trupec objasnila je za RTL da će se tako Francuska zamijeniti s nekom drugom jeftinijom zemljom kako bi u konačnici cijena lijekova iduće godine bila niža. Koliko bi cijena u postotku trebala pasti, nije objasnila.

Prenđa Trupec je danas dala ostavku na svoju funkciju zbog, kako kaže, nastvka karijere na međunarodnoj razini. Svoje je znanje i vrijeme voljna ustupiti besplatno nekim projektima na kojima HZZO radi. Iako je o svojoj ostavci jučer izvijestila ministra Nakića, premijer Tihomir Orešković je danas tu novost doznao od novinara.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.