Na koje preglede ići?
foto: BigStock

Zagreb: Besplatno mjerenje tlaka, glukoze u krvi, kolesterola…

Autor: • 17. 05. 2016. • Vijesti1068 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Povišen krvni tlak najveći je ubojica današnjice, a kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok smrtnosti u gotovo svim zemljama svijeta, poručuju stručna društva liječnika u povodu Svjetskog dana hipertenzije, 17. svibnja, koji se u Zagrebu obilježava javnozdravstvenom akcijom.

Akcija će se održati na Cvjetnome trgu od 12 do 15 sati i uključivat će mjerenje krvnog tlaka, glukoze u krvi, kolesterola, težine,  te udjela masnog i mišićnog tkiva u organizmu.  Cilj je podizanja svijesti o čimbenicima rizika s obzirom da četiri od deset odraslih osoba ima povišen krvni tlak koji je vrlo često nedijagnosticiran.Ministarstvo zdravlja, Hrvatsko društvo za hipertenziju, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatska ljekarnička komora te Hrvatsko farmaceutsko društvo pozivaju sve građane da se odazovu na ovu javnozdravstvenu akciju  i zajedno s njima obilježe Svjetski dan hipertenzije na Cvjetnome trgu.

Po prvi put u mjerenju će zajedno sudjelovati zdravstveni stručnjaci iz područja liječničke, sestrinske i ljekarničke djelatnosti kao primjer suradnje u prevenciji hipertenzije. Posjetitelji će se tako nakon mjerenja moći posavjetovati s liječnikom vezano uz rezultate mjerenja  te ljekarnikom u vezi s lijekovima i terapijom.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.