Prati nas

Vijesti

Ministar Marić: Mirovine nisu upitne

Hrvatska se nije uspjela dodatno zadužiti na stranom tržištu zbog političkih napetosti u zemlji pa su investitori tražili višu kamatu na obveznice nego što je Vlada planirala. Izdavanje obveznica je odgođeno dok se ne steknu bolji uvjeti.

Objavljeno

|

Ministar financija Zdravko Marić
Zdravko Marić (screenshot: HTV)

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je da odgoda izdavanja euroobveznice ne dovodi u pitanje ništa što se tiče proračunskog procesa.  “Od poznatijih stavki proračuna poput mirovina, plaća, socijalnih i inih transfera, servisiranja naših obveza, sve je u skladu s planom”, kazao je Marić.

Ustvrdio je da Vlada ima vremenski plan transakcija koji provodi, kako na domaćem tako i na međunarodnom financijskom tržištu, koji je u skladu s općim proračunom za ovu godinu i planom likvidnosti. “Ništa od toga ne dolazi pod znak pitanja”, ponovio je.


Naime, Hrvatska se nije uspjela dodatno zadužiti na stranom tržištu zbog političkih napetosti u zemlji pa su investitori tražili višu kamatu na obveznice nego što je Vlada planirala. Izdavanje obveznica je odgođeno dok se ne steknu bolji uvjeti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP