Pljačkaši starijih osoba
foto: Pexells

Sasvim slučajno uhvaćene pljačkašice umirovljenika

Autor: • 04. 08. 2016. • Vijesti1580 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Iako se tomu nisu nadali, zagrebački su policajci u utorak tijekom jedne druge intervencije uhvatili tri pljačkašice od kojih je jedna maloljetna, a druge dvije imaju 21 i 29 godina. Jutarnji list tako javlja da je vjerojatno riječ o većoj skupini, no pljačkašice su kazneno prijavljene nakon što su drsko orobile 75-godišnju F. P.

Očajnoj umirovljenici su nešto iza podne kradljivice pokucale na vrata i to nakon što su se dan ranije telefonski najavile da bi joj ‘preventivno došle izmjeriti tlak i kolesterol’. Vremešna žena je povjerovala u dobronamjernost telefonskog poziva pa je sutradan gošće olako pustila u stan. I dok ju je jedna ‘pregledavala’ pokušavajući ustanoviti njezino zdravstveno stanje, druge dvije su iz njezina stana ukrale nakit, novac i cigarete ukupne vrijednosti oko 10.000 kuna. Ubrzo je ‘tretman’ prekinut te su pobjegle iz zgrade van, sjele u automobil i odvezle se malo dalje kako bi proučile i podijelile plijen. No, srećom, uočila ih je policajka koje je žurila na intervenciju.Potjera za razbojnicama je odvijala kroz kvartovske uličice, no automobil je ipak zaustavljen. U njemu su policajci pronašli zlatninu i masažere, a istovremeno je i opljačkana gospođa nazvala 192. Pljačkašice su, doznaje se, od prije poznate policiji.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.