Prati nas

Vijesti

Špika i Bandić najavljuju povećanje mirovina za 15%

Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja je ostala na tom programu uplate 5 posto proračunskih sredstava u drugi mirovinski stup, a svi moraju znati da nema garancije da ćemo te novce na kraju i dobiti.

Objavljeno

|

Kako povećati mirovine?
Milivoj Špika (foto: PR)

Kandidat za ministra rada i mirovinskog sustava Bandićeve koalicije „Za premijera“ Milivoj Špika danas je objavio smion plan prema kojem će povećati mirovine za čak 15%.

„Mi imamo program koji je vrlo konkretan i nudi ostvariva rješenja. Glavna točka je zamrzavanje uplate u drugi mirovinski stup. Riječ je o oko 5 milijardi kuna te se taj novac treba transferirati u mirovine i povećati ih za 15 posto“, kaže Špika. To se, misle u Bandićevoj koaliciji, može napraviti jednom odlukom Vlade.


„Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja je ostala na tom programu uplate 5 posto proračunskih sredstava u drugi mirovinski stup, a svi moraju znati da nema garancije da ćemo te novce na kraju i dobiti. Pritom se daju i potpuno pogrešne informacije o ovom stupu i prikazuje ga se kao da je zapravo treći mirovinski stup. Druge zemlje su odavno smanjile te uplate na 1 posto“, upozorava aktualni predsjednik Bloka umirovljenici zajedno, a možda i budući ministar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP