Kako povećati mirovine?
Milivoj Špika (foto: PR)

Špika i Bandić najavljuju povećanje mirovina za 15%

Autor: • 02. 09. 2016. • Vijesti1776 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Kandidat za ministra rada i mirovinskog sustava Bandićeve koalicije „Za premijera“ Milivoj Špika danas je objavio smion plan prema kojem će povećati mirovine za čak 15%.

„Mi imamo program koji je vrlo konkretan i nudi ostvariva rješenja. Glavna točka je zamrzavanje uplate u drugi mirovinski stup. Riječ je o oko 5 milijardi kuna te se taj novac treba transferirati u mirovine i povećati ih za 15 posto“, kaže Špika. To se, misle u Bandićevoj koaliciji, može napraviti jednom odlukom Vlade.„Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja je ostala na tom programu uplate 5 posto proračunskih sredstava u drugi mirovinski stup, a svi moraju znati da nema garancije da ćemo te novce na kraju i dobiti. Pritom se daju i potpuno pogrešne informacije o ovom stupu i prikazuje ga se kao da je zapravo treći mirovinski stup. Druge zemlje su odavno smanjile te uplate na 1 posto“, upozorava aktualni predsjednik Bloka umirovljenici zajedno, a možda i budući ministar.

Ključne riječi Sve o temi: , , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.