Prati nas

Vijesti

Zatraži besplatnu vrtnu parcelu u Novom Zagrebu i na Žitnjaku

Želite li imati svoj vrt, javite se na natječaj za dodjelu gradskih vrtnih parcela. Zemlju ćete na korištenje dobiti potpuno besplatno na period od dvije godine s mogućnošću produljenja ugovora. Prednost na ovom natječaju imaju umirovljenici.

Objavljeno

|

Kako posaditi gradski vrt?
foto: Pexels

Grad Zagreb raspisao je novi natječaj za dodjelu parcela u gradskim vrtovima. Na raspolaganju je 47 parcela površine po 50 m2 na dvije lokacije, 32 na području Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, na lokaciji Mrkšina ulica i 15 na području Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, na lokaciji Ulica I. gardijske brigade Tigrovi.

Vrtne parcele daju se na korištenje na vrijeme od dvije godine i to bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja, no pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara, napominju iz Grada.Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Zagreba koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište, a na natječaj se može javiti samo jedna osoba iz kućanstva. Parcele će se dijeliti sustavom bodovanja, a bodovi se ostvaruju na temelju više socijalnih kriterija, poput statusa umirovljenika i slično.

Više o natječaju možete doznati na službenim stranicama grada Zagreba.

.

Vijesti

Mesić o raspadu Jugoslavije: Trebali smo dogovoriti oročenu konfederaciju

Posljednji predsjednik SFRJ i bivši hrvatski predsjednik misli da se Jugoslavija nije trebala raspasti u krvavom ratu. Umjesto toga, smatra, trebalo je uvesti pokusni politički model s ograničenim trajanjem.

Objavljeno

|

Autor

Posljednji predsjednik Jugoslavije

Bivši hrvatski predsjednik u dva mandata Stipe Mesić komentirao je u Sarajevu raspad Jugoslavije. „Najkraće rečeno – ovaj rat nije bio potreban. Završio je s više od 100.000 mrtvih, a granice se nisu promijenile niti za jedan milimetar“, kazao je Mesić.

„Dakle, oni koji su željeli svoje političke ciljeve ostvariti kroz rat, nisu to uspjeli, ali su ostavili razoreno gospodarstvo, ubijene, ranjene… Taj rat je za svaku osudu! A, mogli smo doći do jednog normalnog političkog dogovora koji bi se zvao “oročena konfederacija” na tri do pet godina, pa da vidimo – ako stvari idu, dobro, ako ne idu, opet svatko sebi, ali kao prijatelji, i opet bismo zajednički nastupali, ali bez ijednog mrtvog. Međutim, oni koji su htjeli rat očito su u tome uspjeli, ali nisu ostvarili svoje ciljeve“, rekao je bivši predsjednik za Deutsche Welle.Mesić je sa Sarajevo Business foruma poručio: „Moja je poruka da zapamtimo sve što se događalo u povijesti, ali da rješavamo sadašnje izazove i da idemo u budućnost s otvorenim srcem i otvorenim željama koje možemo ostvariti.“

Nastavi čitati