Koliko često prazniti crijeva? Lijena crijeva
foto: Pixabay

Kada je najbolje zasjesti u zahod? I koliko često?

Autor: • 07. 02. 2017. • Kolaž, Zdravlje1527 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Kada stisne, idete. Ali, istini za volju, pražnjenje crijeva je najbolje obaviti nakon ustajanja. Prema gastroenterologu dr. Kennethu Kochu, to bi vam trebala biti prva stvar nakon što otvorite oči. Dobro, možda ne prva stvar, ako računamo kavu, no najkasnije pola sata nakon buđenja, trebali biste sjesti na zahod.

Kako je objasnio za Women’s Health, upravo kava stimulira pokrete debelog crijeva pa bi jutarnje pijenje kave trebalo pomoći stjecanju ove zdrave navike. Pomaže i topla voda s limunom.No ako ne možete ujutro, i to je u redu. Prema dr. Stephenu B. Hanaueru, zlatno pravilo kvalitetnog pražnjenja crijeva jest – redovitost. Pogotovo ako često mijenjate rutine, što se može reflektirati i na ovu fiziološku potrebu. Za neke je tri puta dnevno normalno, no neki će to obavljati jednom u tri dana. Ako je redovito – dobro je, poručuje ovaj liječnik.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.