Prati nas

Mozaik

Ljudi pred smrt priznaju šokantne tajne

I dok je nečija najveća tajna preljub, drugi su počinili puno teže prijestupe koje nitko u njihovoj blizini nije mogao ni zamisliti. Donosimo vam pet ispovijedi koje pokazuju da često nismo svjesni što se krije u ljudima koji nas okružuju.

Objavljeno

|

Kome se povjeriti?
screenshot: Stand Up Guys (2012)

Što smo stariji, imamo sve veću potrebu rasteretiti se i priznati ono što u sebi tajno nosimo veći dio života. I dok je nečija najveća tajna preljub ili sitna krađa, drugi su počinili puno teže prijestupe koje nitko u njihovoj blizini nije mogao ni zamisliti. Fenomen posljednje ispovijedi prikazan je u kratkom filmu koji su mnogi ovih dana podijelili na društvenim mrežama.

Geraldine Kelly

Opasna tetovirana žena, ljubiteljica oštrih pasa, ostala je bez partnera Johna koji je, pričala je tako, 1992. poginuo u prometnoj nesreći. No nitko nije znao da je ova priča lažna, a da je istinu skrivao zamrzivač. Nakon što je oboljela od karcinoma, priznala je da je usmrtila partnera zlostavljača. Ispalila mu je hitac u glavu, omotala tijelo plastičnom folijom i stavila u zamrzivač.

Koja je vaša najveća tajna?

Imate li tajnu koju niste nikome povjerili, a tišti vas godinama? Napišite nam je potpuno anonimno preko našeg stranice Povjerljivo. Nećemo vas pitati za ime, ne trebate upisati čak ni e-mail adresu. Vašu ćemo ispovijed urediti i objaviti, a vi ćete moći pročitati reakcije na nju uz savjete drugih čitatelja. Ponekad je dovoljno ispričati priču i podijeliti teret da biste stvari vidjeli jasnije. Povjerljivo klikni ovdje.

Vernon Seitz

2008. godine psihijatru je rekao kako je spreman ispovjediti ubojstvo dječaka daleke 1959. godine, dok je još bio tinejdžer. Tvrdio je da je otet zajedno s dječakom, a da su mu otmičari naredili ubojstvo kao jedini način da spasi vlastiti život. Kada je policija stigla u njegovu kuću, Vernon je bio već mrtav. Među njegovim stvarima pronađene su knjige o kanibalizmu te posteri dječaka Michaela Dunaheea i Jacoba Wetterlinga, nestalih 1991. i 1989. godine. Policija nije uspjela utvrditi koliko je istine u Vernonovim pričama.

Diane Crawford

Cijelih 40 godina bila je zagonetka. O njoj gotovo ništa nisu znali ni pokojni muž, ni djeca, ni ljubavnica. 1968. godine je ušetala u slastičarnicu. Tamo je upucala Carolyn Perry i Constanze Smotz koje su je izrugivale zbog seksualne orijentacije. Ispraznila je blagajnu i tako navela inspektore na krivi trag. Policija je 4 desetljeća tragala za razbojnikom. Kako bi još bolje zamela trag, odlučila je živjeti heteroseksualnim životom i zasnovala je obitelj. No cijelo je vrijeme održavala odnos sa svojom ljubavnicom. Zločin je priznala dva mjeseca prije smrti.

Ottis Tole

Priznao je odgovornost za nestanak i ubojstvo Adama Walsha. Bio je to jedan od najpoznatijih slučajeva ubojstva djeteta u Americi zbog kojeg je i osnovan Nacionalni centar za nestalu i zlostavljanu djecu. Ali su dokazi izgubljeni pa optužnica nije podignuta. Tole je navodno bio partner u zločinu serijskom ubojici Henryju Leeju Lucasu i osuđen je  za 6 nepovezanih ubojstava. Kao dio kulta “Ruka smrti”, Toole je tvrdio kako je sudjelovao u više od 200 ubojstava, no za većinu njih je utvrđeno kako nije bilo moguće da ih je on počinio. 1996. je, prije smrti od bolesti jetre, konačno priznao koga je sve ubio, uključujući i Adama Walsha.

James Brower

Moždani udar i strah od smrti natjerali su ga na priznanje i to 30 godina nakon počinjenja zločina. Nakon svađe je 1977. ubio svog susjeda. U bijegu pred policijom, James i suspruga su promijenili identitete, postali su Andersoni, uzorni američki građani koji su vodili molitvenu skupinu u mjesnoj crkvi. Kako bi očistio dušu, James je 2009. godine prodao sve što je imao i predao se policiji. Ipak, očekivana smrt nije došla pa preostalo vrijeme na Zemlji provodi u zatvoru.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.