Prati nas

Vijesti

Oprez, stariji muškarac u plavoj jakni truje pse po Zagrebu

Zlobni građani rasipaju otrov po gradskim površinama nadajući se da će još koje nedužno stvorenje uginuti u mukama. Jednog od njih vidjela je Zagrepčanka Goga Vukres i o tome je obavijestila Facebook zajednicu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Ljudi koji truju pse
foto: Pixabay

I ovog proljeća vlasnici pasa strahuju od otrova koji zlobni građani rasipaju po gradskim površinama nadajući se da će još koje nedužno stvorenje uginuti u mukama. Jednog od njih vidjela je Zagrepčanka Goga Vukres i o tome je obavijestila Facebook zajednicu.

„Oprez, vlasnici pasa iz Utrina, Zapruđa, s nasipa… Otrov! Muškarac star šezdesetak godina, jače građe, u krem hlačama, plavoj jakni i šilterici, s naočalama crnog okvira, na plavo-bijelom biciklu sa sivom košaricom prosipa otrov po travi i rubu pločnika.


Ukratko, vidjela sam ga izdaleka (iz smjera Utrina prema Plodinama, a nastavio je prema nasipu) kako silazi s bicikla i sipa nešto iz vrećice po travi. Pa opet nakon 20-tak metara. Potrčala sam prema njemu. Pitam što to sipa, a on kaže: ‘Otrov da vam se ti džukci potruju!’ Prijavila sam ga policiji, opisala, no nisam ga na žalost fotkala“, stoji u svježe objavljenom statusu.

https://www.facebook.com/vukres.bgordana/posts/1245744608872509

.

Vijesti

Ministar Beroš najavljuje ponovnu zabranu svadbi, u Splitu su zaraženi svatovi i mladenka

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 930. Još je 89 osoba na bolničkom liječenju, s pet pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 866 osoba.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Intenzivno i ozbiljno razmišljamo o zabrani vjenčanja na prostoru RH, jer posljednje brojke pozitivnih na COVID-19 jasno govore kako veliki broj pozitivnih dolazi upravo s takvih obiteljskih slavlja i okupljanja. Kada se COVID-19 počeo širiti u noćnim klubovima, njih nismo zatvorili, ali smo pojačali kontrole u njima i to je donijelo dobre rezultate”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju ministar zdravstva Vili Beroš.

Ovu informaciju ministar je dao u svjetlu najnovijih brojki zaraza COVID-19 virusom koje dolaze iz Splita, a koje kažu da se na nedavno organiziranom vjenčanju u Splitu koronavirusom zarazilo zasad 12 osoba.


“U tu brojku su, prema poruci koju sam dobio iz Splita, uključena tri glazbenika, jedan fotograf i svatovi među kojima je i mladenka”, kazao je ministar Beroš. ‘Sporni’ pir se prije desetak dana održao u Splitu, u zatvorenom prostoru jednog od splitskih restorana.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP