Prati nas

Vijesti

Muškarac (47) se prevarom dočepao braniteljske mirovine

Dvojac je izradio liječničku i drugu dokumentaciju na ime 47-godišnjaka s kojom je isti pokrenuo postupak za stjecanje statusa hrvatskog branitelja domovinskog rata. Na osnovu takve dokumentacije dobio status nakon čega je ostvario status HRVI-a kao i mirovinu.

Objavljeno

|

Lažne invalidske mirovine
foto:BigStock

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom i 53-godišnjakom, piše Slobodna Dalmacija.

Sumnjiče se da su od travnja 2006. do veljače 2007. godine izradili liječničku i drugu dokumentaciju na ime 47-godišnjaka s kojom je isti pokrenuo postupak za stjecanje statusa hrvatskog branitelja domovinskog rata, te na osnovu takve dokumentacije dobio status nakon čega je ostvario status HRVI-a kao i mirovinu.

Muškarac (47) se sumnjiči da je počinio kaznena djela prijevare i ovjeravanje neistinitog sadržaja čime je oštećen državni proračun za oko 751 tisuću kuna, dok se 53-godišnjak sumnjiči da je počinio kazneno djelo pomaganje u prijevari, krivotvorenje isprave i davanje lažnog iskaza, piše Slobodna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.