Prati nas

Promo

Pravo doba: Besplatne zdravstvene konzultacije do 20. svibnja

Besplatni sistematski pregled, koji će između ostalog uključivati ispitivanje sluha, vida, oksimetriju, spirometriju, kontrolu šećera i kolesterola, mjerenje masnog tkiva uz savjetovanje o prehrani, EKG uz završnu konzultaciju s liječnikom.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Na koje preglede ići?
foto: BigStock

Pravo doba, sajam koji promiče i aktivno sudjeluje u podizanju kvalitete života u starijoj dobi, otvoren je na Zagrebačkom velesajmu. Uz brojne radionice i akcije, treću godinu zaredom na Velesajmu možete obaviti besplatne male sistematske pregleda i mjerenja.

18. do 20. svibnja 2017. godine, od 10 do 18 sati, ulaz je besplatan. Više informacija potražite na www.zv.hr.

DOM ZDRAVLJA ZAGREB CENTAR
kao referentno mjesto za zdravo i aktivno starenje, sudjelovat će na sajmu PRAVO DOBA i ponuditi posjetiteljima besplatni sistematski pregled, koji će između ostalog uključivati ispitivanje sluha, vida, oksimetriju, spirometriju, kontrolu šećera i kolesterola, mjerenje masnog tkiva uz savjetovanje o prehrani, EKG uz završnu konzultaciju s liječnikom.


GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ZAGREB
na svom izložbenom prostoru organizira mjerenje tlaka, mjerenje glukoze u krvi, oksimetriju i spirometriju.

BONTECH
će obavljati testiranje sluha, savjetovanje sa otoakustičarom, besplatne brze servise slušnog aparata. Održat će edukacije o rukovanju sa slušnim aparatom te dijeliti kupone sa 20 do 50% popusta na slušne aparate.

POLIKLINIKA DR. RITZ
obavljat će mjerenje očnog tlaka i konzultacije s oftalmologom. Dijelit će kupone sa 50% popusta na pregled i 20% popusta na kupovinu naočala.

ORTOPEDIX
će obavljati kompjutersku analizu otiska stopala, savjetovanja vezana za bolove u leđima, vratu i koljenima, o refleksologiji stopala i za uspravno držanje. Također nude i 2+1 gratis za ortopedske uloške po mjeri.

ISTARSKE TOPLICE
predstavljat će projekt Quality of life +55 (Kvaliteta života), 30% popusta na paket sa smještajem i terapijama „Zlatna kap“ te održati edukaciju o ljekovitim svojstvima termo-mineralne vode Istarskih toplica. Također će mjeriti tlak i savjetovati o osteoporozi i artrozi.

MILSING
obavljat će mjerenje statusa vitamina i minerala u organizmu, uz degustaciju Natural Wealth šumećih tableta, a svaku kupnju nagrađuje duplim pečatima vjernosti na Natural Wealth kartici 4+

ZDRAVSTVENO UČILIŠTE ZAGREB
na svom izložbenom prostoru mjerit će krvni tlak i glukozu u krvi. Pružat će i kozmetičke usluge kao što su parafinska njega i masaža ruku, limfna drenaža lica kao i kineziološke vježbe za osteoporozu, te će savjetovati posjetitelje o dezinfekciji.

MIBO LENS
će mjeriti oštrinu vida uz konzultacije s optometristom. Nude i kupone od 20 i 30% popusta za kupnju naočala i okvira, te poklon bon od 100 kn za dodatne usluge u promotivnim akcijama.

STOMATOLOŠKA POLIKLINIKA ARENA
nudi besplatne konzultacije specijalista paradontologije Srećka Srdjaka, dr.med.dent., kupone za besplatni specijalistički pregled, te nagradu: poklon bon u vrijednosti 3.000 kn za implanto-protetske radove.

 

.

Promo

Ovaj vikend dođite na Made by: Sajam kreativnosti

Ako vam je ikad zasmetala ponuda istih ili vrlo sličnih stvari po buticima u trgovačkim centrima, onda je ovaj sajam mjesto za vas. Kreativci iz Hrvatske i svijeta pokazat će ručno rađen nakit, torbe, odjeću, igračke i slično te će svatko moći pronaći nešto za sebe.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Razmišljate li o daru za Valentinovo za nekog vama posebnog ili biste sami sebe željeli počastiti nečim unikatnim, ovaj vikend svakako dođite u Europski dom gdje se održava “Made by: sajam kreativnosti“.

Ovaj sajam okuplja umjetnike, kreativce i zanatlije koji vlastitim rukama izrađuju torbe, odjeću, nakit, ukrase, igračke i razne druge stvari kakvih zasigurno nema nigdje drugdje.


Pokretačica ovog jedinstvenog sajma je Ivana Pavlović, i sama autorica začudnih i jedinstvenih torbi, koja nam je rekla malo više o “Made by sajmu”.

“Ovo je već druga godina da izlažemo u Europskom domu. Prošli je sajam bio vrlo uspješan pa smo se opet vratili na isto mjesto. I ove godine, kao i prošle, izlaže tridesetak kreativaca i umjetnika koji se bave najrazličitijim stvarima – od dizajniranja nakita i raznih ukrasa, pa do torbi odjeće i sličnog. Ovdje se može naći za svakoga ponešto tako da je svakako vrijedno zaviriti na sajam.“

Kreativci koji izlažu na sajmu su domaći, ali ima i stranaca. “Okupili smo priličan broj vrlo zanimljivih ljudi koji rade stvarno sjajne stvari. Do kraja 2020. planiramo još nekoliko sajmova. Ove godine predstavljaju se brendovima među kojima su Ayelen, Boody Woody, Bookedo, Brando, Moda Malesh, Pupa Franca, Sartess, Bilja, Onyx, Bowtie wooden style, Oblutak mi priča i brojni drugi, a kompletan popis može se naći na našoj Facebook stranici“, kaže Ivana.

Sajam traje danas i sutra od 10 do 19 sati u Europskom domu u Jurišićevoj 1 u Zagrebu. Ulaz na sajam je za posjetitelje besplatan, a kućni ljubimci su dobrodošli.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP