Prati nas

Promo

Kustošija: O oporukama, doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju

Planirate li djeci ili nekom drugom ustupite stan ili kuću u zamjenu za skrb o vama? Brinete li se kako oporučno raspodijeliti svoju imovinu? Znate li što su ugovori o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju?

Objavljeno

|

Hoće li u budućnosti biti mirovina?
foto: Pixabay

Razmišljate li o prenošenju imovine na nekoga ili vaša obitelj i okolina žele da tu učinite? Planirate li djeci ili nekom drugom ustupite stan ili kuću u zamjenu za skrb o vama? Brinete li se kako oporučno raspodijeliti svoju imovinu? Znate li što su ugovori o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju?

Dođite na javnu tribinu


“Što treba znati kada donosimo odluke o raspolaganju imovinom 
u trećoj životnoj dobi”

utorak

6. 6. 2017. u 16 sati

u Čitaonici Kustošija

Trg Hrvatskih obrambenih snaga 6

Zagreb

Tribina se održava u okviru projekta „Važno je znati sa 65+“ koji provode Hrvatski pravni centar u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Zagreb, Sindikatom umirovljenika Hrvatske, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Udrugom Radio Mreža.

Cilj projekta jest povećati sigurnost i osnažiti osobe treće dobi širenjem informacija i pružanjem podrške, što će im pomoći da u vlastitom najboljem interesu raspolažu svojom imovinom, te spriječiti da postanu žrtvama zlouporaba i zlostavljanja u tom smislu, osobito kada je riječ o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP