Josip Broz Tito (foto: Glas Javnosti)

Dugo ‘bunkerirana’ fotka golog Josipa Broza Tita

Autor: • 05. 07. 2017. • Show3071 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Istražujući ulogu nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, u građanskom ratu u Španjolskoj, novinar i publicist Željko Zirojević naišao je i na potpuno nepoznatu Titovu gologuzu fotografiju.

Fotografija prema pisanju Glasa Javnosti iz 2008. godine, nije zanimljiva samo po tome što otkriva da je Tito bio pripadnik međunarodnih snaga u Španjolskoj, već i zbog toga što je „najveći sin naših naroda i narodnosti“ na njoj potpuno gol. Daleke 1961. godine objavljena je u Zborniku španjolskih boraca, nakon čega je ta knjiga čudesno nestala s tržišta.Zirojević je naveo kako je fotografija “Jugoslavena koji se kupaju”, na kojoj se nalazi i Tito, potpuno gol, 1939. godine nastala u francuskom vojnom logoru u kojem su boravile međunarodne snage.

„U vrijeme građanskog rata u Španjolskoj, Tito je svo vrijeme radio u Parizu. Sekretar KPJ je tada bio Milan Gorkić. Tamo je često boravio i Stevo Krajačić, enigma Jugoslavije i čitave obavještajne službe. Zna se da je Tito boravio u Španjolskoj i tamo se susreo sa Krajačićem. I po podacima ljudi iz OZNA, odnosno UDBA, Broz je u Španjolskoj boravio baš u vrijeme pogibije Blagoja Parovića“, kaže Zirojević.

Slike golog Tita

Gologuzi Josip Broz Tito (foto: Glas Javnosti)

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.