Kako se živjelo u Jugoslaviji?

Zaigrajte Jugoslavenski monopol i izgubite sve!

Autor: • 26. 09. 2017. • Mozaik1085 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Za Monopol malo tko nije čuo. Riječ je o društvenoj igri koja se igra na ploči, u korijenima nalik igri Čovječe ne ljuti se. Igrači, njih dvoje do osmero, se utrkuju za novac i imanje kroz kupovinu, prodaju i iznajmljivanje dobara, pozajmljivanje novca ili igranja na sreću. Igra je poteznog karaktera i njen ritam određuje bacanje kocke. Teme monopola mogu biti različite, no ovih je dana na Facebooku osvanula inačica koja tematizira život u bivšoj Jugoslaviji – Jugopol.

Umjesto kupovina ulica, zgrada, institucija ili infrastrukture, igračima je ponuđen suženi izbor mogućnosti kao što su: špijuniraj obitelj, izgradi bunker od 6 milijardi, oduzmi imovinu vjerskim zajednicama, pošalji brata na robiju ili kupi Titu još jednog rolls-roycea. Također, postoji i mogućnost odlaska na Goli otok, ljubljenje Titove slike (3 puta), kao i dizanje kredita od MMF-a.Monopol se završava kada ostane samo jedan igrač za pločom, tj. kada ostali igrači ostanu bez novca i posjeda. Ali Jugopol ne predviđa nagradna polja, osim odlaska u Trst po traperice ili oduzimanje krave susjedu, pa je dobitnik onaj gubitnik koji ostane zadnji na nogama.

Dakako, riječ o očitoj provokaciji objavljenoj na stranici „Prosječna komunjara“, a koja za cilj ima iritirati sve one koje s nostalgijom pamte Jugoslaviju. Koja biste polja vi dodali u Jugopol? Za one koji žele zaigrati ovu zanimljivu igru, prilažemo i verziju pogodnu za ispis na računalu.

Život u Jugoslaviji

foto: Facebook

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.