Prati nas

Mozaik

Luckasta baka je nova Youtube senzacija

Ova 62-godišnja Ruskinja skače sa stijena, leti na čarobnom tepihu, kupa se na egzotičnim plažama. Ne zaista, već pomoću tzv.’zelenog ekrana’. Tatiana Subbotina sama je naučila služiti se video opremom i krenula na putovanje života.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Bake na Youtubeu
Tatiana Subbotina (screenshot: Youtube)

Tatiana Subbotina nova je velika Youtube senzacija. Ova 62-godišnjakinja iz Rusije snima urnebesne filmiće pomoću tzv. „zelenog ekrana“ te tako svoj lik umontirava u razne opasne i zanimljive situacije. Možemo je vidjeti kako leti u posebnom odijelu za letenje, vozi se na letećem tepihu, uživa na tropskim plažama i slično. Ova umirovljena inženjerka počela je snimati prije četiri godine i sama je naučila koristiti se zelenim ekranom te ostalom opremom za snimanje i programima za montažu. U Rusiji ima nadima „Baka sa zelenog ekrana“.

Osim zabavnih i edukativnih videa, Tatiana emitira i vlastite vijesti, a njezine uratke svakodnevno gleda više tisuća ljudi. U Rusiji je prava zvijezda.


Pogledajte Tatianu:

.

Show

Predsjednik Zoran Milanović: ‘Uz Rajkove stihove rasla su djeca ljubavi’

Njegovom pojavom hrvatska glazbena scena dobila je izrazitu autorsku osobnost, vrsnog skladatelja čije su pjesme osvojile duše i srca publike najšireg spektra ukusa i senzibiliteta, napisala je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Povodom smrti jednog od najvažnijih ljudi hrvatske popularne glazbe, Rajka Dujmića, oglasio se i predsjednik Zoran Milanović.

“S tugom sam primio vijesti o smrti Rajka Dujmića, izražavam sućut njegovim najbližima, prijateljima i kolegama. Hrvatska je ostala bez još jednog glazbenika koji je pjevao generacijama i pisao pjesme koje će generacije slušati. Uz Rajkove stihove rasla su djeca ljubavi, gradila su se prijateljstva i još dugo će njegove pjesme mnogima biti ljepša strana onih dobrih, starih vremena”, objavio je Milanović na Facebooku.


Sućut obitelji objavila je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek: “”Njegovom pojavom hrvatska glazbena scena dobila je izrazitu autorsku osobnost, vrsnog skladatelja čije su pjesme osvojile duše i srca publike najšireg spektra ukusa i senzibiliteta. “

“S posebnim emocijama sjećamo se pjesme Moja domovina, koju je Rajko napisao sa Zrinkom Tutićem, a koja je u ratnim vremenima i u razdoblju egzistencijalne ugroženosti čitava naroda bila doživljena kao izraz najsnažnijeg umjetničkog otpora i himna zajedništvu”, napisala je ministrica.

Podsjetimo, 65-godišnji glazbenik je u srijedu stradao u prometnoj nesreći u Ravnoj Gori. Vozilom Hitne pomoći prebačen je u bolnicu na riječkom Sušaku gdje je smješten na Jedinicu intenzivnog liječenja, a ustanovljene su mu teške ozlijede glave.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP