Prati nas

Mozaik

Luckasta baka je nova Youtube senzacija

Ova 62-godišnja Ruskinja skače sa stijena, leti na čarobnom tepihu, kupa se na egzotičnim plažama. Ne zaista, već pomoću tzv.’zelenog ekrana’. Tatiana Subbotina sama je naučila služiti se video opremom i krenula na putovanje života.

Objavljeno

|

Bake na Youtubeu
Tatiana Subbotina (screenshot: Youtube)

Tatiana Subbotina nova je velika Youtube senzacija. Ova 62-godišnjakinja iz Rusije snima urnebesne filmiće pomoću tzv. „zelenog ekrana“ te tako svoj lik umontirava u razne opasne i zanimljive situacije. Možemo je vidjeti kako leti u posebnom odijelu za letenje, vozi se na letećem tepihu, uživa na tropskim plažama i slično. Ova umirovljena inženjerka počela je snimati prije četiri godine i sama je naučila koristiti se zelenim ekranom te ostalom opremom za snimanje i programima za montažu. U Rusiji ima nadima „Baka sa zelenog ekrana“.

Osim zabavnih i edukativnih videa, Tatiana emitira i vlastite vijesti, a njezine uratke svakodnevno gleda više tisuća ljudi. U Rusiji je prava zvijezda.


Pogledajte Tatianu:

.

Show

Kolinda Prljavcima uručila povelju za promicanje domoljublja i 40 godina rada

Zadnjih četiri desetljeća s Prljavim kazalištem rasli smo i stasali vjerujući kako je sve ‘lako kad si mlad’ i od najranije mladosti željeli smo ‘zaustaviti Zemlju’ i ‘živjeti u ritmu’, kaže predsjednica.

Objavljeno

|

Autor

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila je Povelju Republike Hrvatske zagrebačkom rock-sastavu Prljavom kazalištu. Povod je 40. obljetnica uspješne glazbene karijere.

“Kroz četiri desetljeća Prljavo kazalište je stvaralo pjesme koje su postale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, sjećanja i putova u snove. Posebno nam je svima bliska ona osobna posveta majci, koja se iz svojih okvira tihog opraštanja, prelila u gotovo nacionalnu budnicu. ‘Ruža hrvatska’ zauzela je osobito mjesto u antologiji hrvatske glazbe. Povelju Republike Hrvatske dodijelila sam glazbenom sastavu Prljavo kazalište za izniman doprinos u promicanju domoljublja, humanitarnog djelovanja te ugleda hrvatske rock glazbe, a povodom 40. godina djelovanja”, objavila je Grabar-Kitarović na društvenim mrežama.


“Zadnjih četiri desetljeća s Prljavim kazalištem rasli smo i stasali vjerujući kako je sve ‘lako kad si mlad’ i od najranije mladosti željeli smo ‘zaustaviti Zemlju’ i ‘živjeti u ritmu’. Prljavce smo pratili od antologijskih albuma: ‘Crno bijelog svijeta’ do ‘Zlatnih godina’ i ‘Moj dom je Hrvatska’, predsjedničine su riječi.

Pjevač Kazališta Mladen Bodalec istaknuo je da je to veliko priznanje te da ne zahvaljuje samo u ime banda, nego i u ime tisuću rockera koji, kako je rekao, traže svoje mjesto pod suncem, a nije im lako u konkurenciji s ozbiljnijim oblicima glazbe.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP