Prati nas

Ljubav

Rijetki poput jednoroga: Kako osvojiti zrelog i slobodnog frajera?

Ako ste žena starija od 60 godina, izgledi nisu na vašoj strani. Ili ćete morati zasukati rukave, ili ćete morati zagrabiti iz bazena mlađih muškaraca. Također, nije zgorega provjeriti što stariji muškarci traže u vezama u koje ulaze.

Objavljeno

|

Čega se muškarci najviše boje?
foto: BigStock

Što stariji muškarci traže kod žena i kako ih osvojiti? Pitanje je to o kojem razmišlja sve više žena. Naime, kako starimo, tako je broj slobodnih muškaraca sve manji. Zapravo, sve je manje živih muškaraca. Zbog toga je i broj žena koje su same veći pa ne čudi da se mnoge pitaju: „Gdje su ti slobodni frajeri kad ih trebaš?“

Kako je izračunao portal Huffington post, u dobnoj skupini 50-55 godina jednak je broj samaca među muškarcima i ženama. U dobi 60-64 godine na svakog slobodnog muškarca dođu 2,3 slobodne žene. A kada govorimo o dobnoj skupini 70-74 godine, tu na jednog slobodnog muškarca dolaze čak 4 žene.

Dakle, ako ste žena starija od 60 godina, izgledi nisu na vašoj strani. Ili ćete morati zasukati rukave, ili ćete morati zagrabiti iz bazena mlađih muškaraca. Također, nije zgorega provjeriti što stariji muškarci traže u vezama u koje ulaze.

Zasučite rukave i ne odustajte

Kako piše portal Sixty and me, mnoge su se žene razočarale u proteklim vezama i brakovima i pomalo se boje potražiti ljubav. Kako god, ako stvarno želite pronaći nekog posebnog, morate se potruditi i morate to željeti.

Muškarci i žene nakon 60 žele stvarno drugačije stvari u životu, teže razumiju emocionalne potrebe jedni drugih i „govore različitim jezicima“. Morat ćete iznova naučiti kako zavoditi, kako muškarca učiniti da se osjeća dobro u svojoj koži i, dakako, morat ćete naučiti kako predstaviti najbolju sebe u svijetu izlazaka i ljubavnih sastanaka na koji ste možda već i zaboravili.

Stručnjakinja za ljubavne veze Lisa Copeland tako tvrdi da je sve stvar velikih brojeva. Ne možete odustati nakon nekoliko pokušaja. Uzmite predah pa nastavite, jer to bi trebao biti zabavan proces. Otklonite pritisak, ne ovisi vam život o tome.

Pa s čime ih osvojiti?

Kako starimo, sve smo manje površni i nemamo se vremena zamarati s tricama i kučinama. No ipak, neke stvari se ne mijenjaju, a muškarci su i dalje muškarci. Ovi pomalo plošni savjeti “pale”, kunu se stručnjaci za ljubav u poznim godinama.

Izgledajte atraktivno. To pak ne znači da se morate natjecati s gologuzim dvadesetogodišnjakinjama. Morate pronaći svoj sjaj. Istaknite ga.

Brinite se o sebi. Ne trebate imati isti broj kilograma kao prije 40 godina. Ali ako vježbate redovito, to će se vidjeti na vama.

Imajte lijep osmijeh. Ženama koje se lijepo smiju je lakše prići, izgledaju prijateljski i drugi ljudi misle da imaju bolju osobnost. Muškarce privlače žene s lijepim osmijehom.

Pustite ga da bude muškarac. Stariji muškarci nisu žene u muškoj odjeći.

Ne zavlačite ga.  Poštenje i poštovanje su važni. Zaboravite na drame i igrice.

Ne budite pretjerano ozbiljni. Opustite se i tražite vezu koja će se zasnivati na zajedničkim vrijednostima i poštovanju.

Ne postavljate previše uvjeta o novoj vezi. Budite otvorenog uma oko onoga što bi mogao biti idealan muškarac za vas. Ipak, prije nego krenete u potragu, budite sigurno oko onih nekoliko stvari koje ne biste mogli „progutati“.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.