Prati nas

Vijesti

Počelo dijeljenje kućnih kompostera

Komposteri će biti dostavljeni krajnjim korisnicima do kraja kalendarske godine. Podružnica Čistoća pojedinačno će kontaktirati prijavljene korisnike, te u dogovoreno vrijeme dostaviti komposter na kućnu adresu.

Objavljeno

|

Zagrebačko smeće
MIlan Bandić (foto: Zagreb.hr)

Započela podjela kućnih kompostera i prezentacija njihovog korištenja. Podijeli će se 17.650 kompostera svima onima koji su javili na Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu Kućnog kompostiranja otpada. To će pak pomoći smanjivanju količine biootpada i podizanju svijesti građana o nužnosti recikliranja. Komposteri će biti dostavljeni krajnjim korisnicima do kraja kalendarske godine.

Podružnica Čistoća pojedinačno će kontaktirati prijavljene korisnike, te u dogovoreno vrijeme dostaviti komposter na kućnu adresu. Prilikom dostave korisnik će potpisati Zapisnik o zaprimanju. Uz svaki pojedinačni komposter nalazi se uputa za slaganje i upotrebu kompostera.


“Krucijalni problem ne samo Zagreba nego i cijele Hrvatske je otpad. Mi svoj otpad moramo sami sanirati. Nakon sanacije Jakuševca po najmodernijoj tehnologiji gdje proizvodimo 2MW struje, nakon najmodernijeg pročistača otpadnih voda mehaničkog i biološkog dijela, nakon što smo raspisali natječaj da postupno rješavamo mulj s pročistača koji je u tijeku te nakon što je donesen Plan za gospodarenje otpadom RH činimo sve da što prije napravimo procjenu utjecaja na okoliš kako bi do ožujka donijeli  i naš Plan za gospodarenje otpadom”, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši da tempo i dinamiku nameće Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom koja je stupila na snagu 1. studenoga.

U priloženom videu pogledajte kako pravilno kompostirati otpad.

.

Vijesti

Papa Franjo (84) je zbog bolesti propustio misu, ne osjeća se dobro

Mediji su javili da mu je 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha.

Objavljeno

|

Autor

84-godišnji papa Franjo jutros nije došao na bogoslužje u Bazilici svetog Ivana Lateranskog koja se nalazi šest kilometara jugoistočno od Vatikana.

“Sveti Otac se nije dobro osjećao pa je odlučio ostati u blizini rezidencije Svete Marte”, objavila je glavni glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni. Ostale planove neće mijenjati.


Papa je u srijedu predvodio misu povodom Pepelnice, iako je bio prehlađen. Tom prilikom rukovao se s brojnim vjernicima, a došao je u kontakt sa stotinama njih. Od ranije se zna da ima problema s kukom i plućima pa ovo nije prvi puta da otkazuje obaveze. Mediji su javili da mu je 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha. Poznato je i da je operirao žuč.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP