Zagrebačko smeće
MIlan Bandić (foto: Zagreb.hr)

Počelo dijeljenje kućnih kompostera

Autor: • 16. 11. 2017. • Vijesti867 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Započela podjela kućnih kompostera i prezentacija njihovog korištenja. Podijeli će se 17.650 kompostera svima onima koji su javili na Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu Kućnog kompostiranja otpada. To će pak pomoći smanjivanju količine biootpada i podizanju svijesti građana o nužnosti recikliranja. Komposteri će biti dostavljeni krajnjim korisnicima do kraja kalendarske godine.

Podružnica Čistoća pojedinačno će kontaktirati prijavljene korisnike, te u dogovoreno vrijeme dostaviti komposter na kućnu adresu. Prilikom dostave korisnik će potpisati Zapisnik o zaprimanju. Uz svaki pojedinačni komposter nalazi se uputa za slaganje i upotrebu kompostera.“Krucijalni problem ne samo Zagreba nego i cijele Hrvatske je otpad. Mi svoj otpad moramo sami sanirati. Nakon sanacije Jakuševca po najmodernijoj tehnologiji gdje proizvodimo 2MW struje, nakon najmodernijeg pročistača otpadnih voda mehaničkog i biološkog dijela, nakon što smo raspisali natječaj da postupno rješavamo mulj s pročistača koji je u tijeku te nakon što je donesen Plan za gospodarenje otpadom RH činimo sve da što prije napravimo procjenu utjecaja na okoliš kako bi do ožujka donijeli  i naš Plan za gospodarenje otpadom”, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši da tempo i dinamiku nameće Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom koja je stupila na snagu 1. studenoga.

U priloženom videu pogledajte kako pravilno kompostirati otpad.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.