Prati nas

Ljubav

Novogodišnja odluka: Više dobrog seksa

Žene nakon menopauze imaju interes za seks jednak interesu za sakupljanje sličica nogometaša, uvriježeno je mišljenje. Dok se smatra da muškarci postaju mekši od najmekšeg gusjeg perja tamo gdje trebaju biti tvrdi.

Objavljeno

|

Seks u starosti
foto: Pixabay

Vrijeme je za novogodišnju odluku. Neki će si obećati odustajanje od alkohola ili cigareta, drugi će si najaviti zdraviju prehranu ili više kretanja. No postoji nešto što vas može dodatno poduprijeti u tim odlukama – odlučite da ćete u idućoj godini imati bolji i češći seks. Jer seks je uzročno i posljedično vezan za zdravlje.

Kako do boljeg seksa nakon što proslavite „slatkih 60“? Kako povećati seksualnu želju i moć kada znamo da nam u zrelim godinama hormoni postaju neprijatelji pa žene proizvode više testosterona, a muškarci estrogena?  Žene nakon menopauze imaju interes za seks jednak interesu za sakupljanje sličica nogometaša, uvriježeno je mišljenje. Dok se smatra da muškarci postaju mekši od najmekšeg gusjeg perja tamo gdje trebaju biti tvrdi.

Ipak, nadu ne treba gubiti i postoje neki koraci koji  vas mogu vratiti u dane ponosa i slave, a mogu ih i produžiti.

Bacite cigarete i smanjite žesticu

Oboje vode do pada testosterona, muškog spolnog hormona. Pušači, pokazala su istraživanja, puno češće pate od erektilne disfunkcije.

Jedite seksi hranu

Birajte namirnice koje pospješuju proizvodnju hormona i feromona. Celer, banane, avokado, smokve i orašasti plodovi su blagotvoni za libido. Muškarci koji jedu celer, privlačniji su ženama. Njihovo tijelo proizvodi feromon, plinoviti hormon bez mirisa, koji žene privlači kao što lampa mami budalaste noćne leptirice. Celer kod žena ublažava simptome menopauze i potiče želju.

Fiskultura je bitna

Vježbajte često, ako već ne možete svakodnevno. Tjelovježba također pomaže proizvodnju hormona, regulira tlak i potiče cirkulaciju.

Tablete su okej…

… ali pod liječničkim nadzorom. Viagra je tu da se koristi, ali ne ona s crnog tržišta i sumnjivih internetskih oglasa. Žene ne bi trebale bježati od vaginalnih ovlaživača i pripravaka koji reguliraju estrogen. Slobodno o svemu porazgovarajte sa svojim liječnikom. I ne brinite, jer on je već sve čuo.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.