Koliko crkva dobiva od države?
foto: Pixabay

Baka i djed mu dali božićni dar, dječak ga proslijedio župniku

Autor: • 01. 01. 2018. • Vijesti585 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Lijepo svjedočanstvo o neiskvarenosti dječjeg srca objavila je na samu Novu godinu na svojim Facebook stranicama Župa Velika Mlaka. Riječ je o pismu u kojem im učenik trećeg razreda piše kako će 100 eura koje su mu poklonili baka i djed darovati Crkvi.

“Od bake i djeda sam dobio 100 eura. Stavili su mi pod bor da si nešto kupim. Mislio sam potrošiti na gluposti, ali mama i tata su rekli da taj novac čuvam jer je to puno novca. Mislio sam čuvati do ljeta i onda sa mamom, tatom i sekom otići na brod. Vidio sam na misi kako je crkva lijepa i velika. I čuo sam kako ste rekli da nije do kraja izgrađena. Odlučio sam umjesto broda sav novac koji imam dati vama za izgradnju crkve. Hvala vam što ste dobri i što ste mi napravili lijepu crkvu”, napisao je dječak u pismu upućenom župniku.Podsjetimo, posljednjih tjedana po prvi su puta objavljene i službene, doduše tek djelomične, informacije o financiranju Katoličke crkve u Hrvatskoj koja za rad svećenika, održavanje nekretnina i neizravno za sustav vjeronauka u školama dobiva oko 2 milijuna proračunskih kuna dnevno.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.