Prati nas

Vijesti

Baka i djed mu dali božićni dar, dječak ga proslijedio župniku

Odlučio sam umjesto broda sav novac koji imam dati vama za izgradnju crkve. Hvala vam što ste dobri i što ste mi napravili lijepu crkvu, napisao je dječak u pismu upućenom župniku.

Objavljeno

|

Koliko crkva dobiva od države?
foto: Pixabay

Lijepo svjedočanstvo o neiskvarenosti dječjeg srca objavila je na samu Novu godinu na svojim Facebook stranicama Župa Velika Mlaka. Riječ je o pismu u kojem im učenik trećeg razreda piše kako će 100 eura koje su mu poklonili baka i djed darovati Crkvi.

“Od bake i djeda sam dobio 100 eura. Stavili su mi pod bor da si nešto kupim. Mislio sam potrošiti na gluposti, ali mama i tata su rekli da taj novac čuvam jer je to puno novca. Mislio sam čuvati do ljeta i onda sa mamom, tatom i sekom otići na brod. Vidio sam na misi kako je crkva lijepa i velika. I čuo sam kako ste rekli da nije do kraja izgrađena. Odlučio sam umjesto broda sav novac koji imam dati vama za izgradnju crkve. Hvala vam što ste dobri i što ste mi napravili lijepu crkvu”, napisao je dječak u pismu upućenom župniku.

Podsjetimo, posljednjih tjedana po prvi su puta objavljene i službene, doduše tek djelomične, informacije o financiranju Katoličke crkve u Hrvatskoj koja za rad svećenika, održavanje nekretnina i neizravno za sustav vjeronauka u školama dobiva oko 2 milijuna proračunskih kuna dnevno.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.