Prati nas

Vijesti

Neplatišama stižu HEP-ovci i naoružani zaštitari

Većina kupaca koji se nađu u poteškoćama i kasne s plaćanjem računa prema njihovim riječima korektno postupa prilikom opomena i upozorenja o isključenju, premda postoji i manji dio kupaca koji znaju vrlo burno verbalno reagirati, a u pojedinim slučajevima i fizički.

Objavljeno

|

Gdje predati stanje brojila? Gdje predati očitanje struje?
foto: BigStock

HEP-Operator distribucijskog sustava Elektre Zagreb preko natječaja traži zaštitare koji bi njihovim zaposlenicima bili pratnja pri iskapčanjima struje korisnicima koji ne podmiruju račune.

Ta usluga po njihovim procjenama vrijedna je 4,14 milijuna kuna bez PDV-a, a okvirni sporazum sa zaštitarskom agencijom sklopili bi na rok od 12 mjeseci. Naoružana pratnja za njihove zaposlenike na terenu, kako ističu u HEP-u, nije neuobičajena.

U natječaj je, dodaju, unesena mogućnost da se u slučaju potrebe ista zaštitarska kuća može koristiti i za zaštitu djelatnika Elektre Zagreb u slučajevima potencijalno incidentnih situacija kod iskapčanja dužnika. No, takve su situacije, ističu iz HEP-a, “na sreću rijetke”. Većina kupaca koji se nađu u poteškoćama i kasne s plaćanjem računa prema njihovim riječima korektno postupa prilikom opomena i upozorenja o isključenju, premda postoji i manji dio kupaca koji znaju vrlo burno verbalno reagirati, a u pojedinim slučajevima i fizički, piše Poslovni dnevnik.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.