Prati nas

Vijesti

Osiguranicima propalog Royala stiže važna pošta, a onda i novac

HSU je predložio da država preuzme i osigura nastavak isplate dokupljenih mirovina ostvarenih do 31. svibnja 2014. godine, kao i da isplati iznose dospjelih, a neisplaćenih dokupljenih mirovina, što su vladajući i prihvatili. 

Objavljeno

|

Kako dokupiti staž?
foto: Pixabay

Hrvatska strana umirovljenika izvijestila je da su u tijeku dogovori oko sklapanja sporazuma između Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i tvrtke Royal u cilju što brže provedbe Zakona o nastavku isplate dokupljenih mirovina.

Potpisivanje sporazuma se očekuje početkom veljače 2018. godine. Potpisom ovog sporazuma svi korisnici dokupljene mirovine na svoje kućne adrese dobit će pisanu informaciju o daljnjem postupanju s obrascem izjave koju moraju ispuniti, priopćio je HSU.

Podsjetimo, HSU je predložio da država preuzme i osigura nastavak isplate dokupljenih mirovina ostvarenih do 31. svibnja 2014. godine, kao i da isplati iznose dospjelih, a neisplaćenih dokupljenih mirovina, što su vladajući i prihvatili.

Isplata neisplaćenih i nastavak isplate dokupljenih mirovina očekuje se 1. travnja 2018. godine, a predviđeno je da svi iznosi budu isplaćeni do kraja prosinca 2020. godine.

S ovakvim rješenjem ovog problema ne slaže se Sindikat umirovljenika Hrvatske koji poručuje: “Silvano Hrelja je profitirao, pa ako i nije kapnulo nešto sa strane, kupio je 4.000 obiteljskih glaso­va bivših Royalovih klijenata. Posljedice takve trgovine plaćamo svi mi.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.